Yaz veya kış için tatil planı yaparken belki de en önemli nokta otel tercihidir. Butik oteller, apartlar, pansiyonlar ve lüks oteller. İş ve gündelik hayatın stresini atacağınız bu tatil mekanları, tam ruhunuzu dinlendirecek cinsten olmalı ki, dinlenebilesiniz. Sorunsuz, hiçbir şeyi düşünmeden tatilinizi geçirmek için işte bu noktaya özellikle dikkat etmelisiniz. En kararsız kalınan nokta da zaten bu noktadır. Özellikle de otellerin pahalı olduğu yerlerde bir tatil planlıyorsanız ve bütçeniz sınırlıysa işiniz biraz zor olabilir.
Bazıları butik otelleri tercih ederken, bazıları otel zincirlerini daha konforlu buluyor. Eğer lüks ve pahalı bir yaşamı seviyorsanız, bu yazı tam size göre. Buradaki otellerin lükste sınırı yok. Bir otel içinde neyi hayal ediyorsan onları bulabilirsin.
İşte dünyanın en pahalı 12 otel zinciri sizlerle:
12 Shangri-La
Shangri-La otelleri bu sektörde en iyilerden biridir. Avustralya, Birleşik Arap Emirlikleri, Hindistan, İtalya ve Kanada dahil olmak üzere; tüm dünyada otel ve tatil köyleri gibi çok büyük seçenekleri sunmaktadır. 2013 yılında, Forbes Dergisi, Shangri-La otel zincirinin Paris’teki otelini, en iyi otel seçildi. Seine nehri üzerinde bulunan otel, bir zamanlar Napolyon Bonapart’ın yeğeni Prens Roland Bonaparte‘ın sarayıydı.
11 J. W. Marriott
J. W. Marriott, dünyanın en lüks otel zincirleri arasındadır. Son teknoloji ile tasarlanan otel, adını kurucusu John Willard Marriott’tan alır. Kişisel eğitmenleri, havuzları, ultra lüks süitleri ve kaplıcaları vardır. Hong Kong, Meksika, Birleşik Arap Emirlikleri, Güney Kore, Malezya, Bangladeş, New York, Los Angeles, Azerbaycan ve Kuveyt’te olmak üzere 75’in üzerinde oteli vardır.
10 The Four Seasons
The Four Seasons, Kanada’nın otel zinciridir. Toronto, New York, Los Angeles, St. Louis, Paris ve Seyşeller dahil olmak üzere dünya çapında 98 Four Seasons bulunuyor. Birçok Four Seasons; kayak, golf, ünlü kaplıcalar, yelken ve dalış gibi su sporları, plaj özellikleri ile harika bir tatil olanağı sunar. Bütün bunların yanında, uykuda çok önemli elbette. The Four Seasons, tek kişilik yatak için 2.199 dolar; çift kişilik yatak için 2.999 dolar fiyat biçiyor.
9 Ritz-Carlton
Ritz-Carlton, akla lüks geldiği zaman ilk düşündüğümüz oteldir. Marriott’un sahip olduğu otel zinciri, 29 ülkede 87 oteli ile hizmet vermektedir. Bazı önemli otelleri; New York (birden çok yerde vardır), Los Angeles, Aruba, Bahreyn, Kanada, Endonezya, Kazakistan, Suudi Arabistan ve Güney Kore’de bulunmaktadır. Otel zinciri kaplıcalarıyla ünlüdür. Toronto, Kanada oteli, Travel + Leisure Dergisi tarafından 2013 yılında “Dünyanın En İyileri Ödülleri” listesinde “En İyi SPA Oteli” seçildi.
8 Peninsula Hotels
Dünyada sadece 9 tane Peninsula oteli vardır. İlki 1928’de Hong Kong’da açıldı. Diğer oteller; Pekin, New York, Paris, Tokyo, Beverly Hills, Bangkok, Chicago, Londra ve Şanghay’da bulunmaktadır. Otelin ilginç bir özelliği var; müşterilerini tekneler ve helikopterler ile alması. Kara yolunu isteyenler için Rolls Royce arabalarla hizmet de vermektedir.
7 Banyan Tree
Banyan Tree oteller zinciri genellikle Çin, Endonezya, Seyşeller, Meksika, Maldivler, Vietnam, Tayland, Birleşik Arap Emirlikleri ve Güney Kore gibi Asya ülkelerinde mevcuttur. Eşsiz bir deneyim yaşamak istiyorsanız, Banyan Tree’de kalabilirsiniz. Eğer Banyan Tree için üye olursanız, fiyatlarda indirimden yararlanabilirsiniz.
6 Mandarin Oriental
Mandarin Oriental otelleri, Lucy Liu, Morgan Freeman, Sigourney Weaver ve Jerry Hall gibi birçok ünlünün favori otel zinciridir. Ünlü ayakkabı tasarımcısı Christian Louboutin de otelin son derece lüks olduğunu onaylıyor.
Mandarin Oriental, Thai Yoga Masajları dahil olmak üzere tedavi için çeşitli masajlar sunan mükemmel kaplıcaları ile tanınır. Daha rahatlatıcı ne olabilir ki? Oteller, New York, Miami, Boston, Las Vegas, Atlanta ve Asya’da ve Orta Doğu’da bulunmaktadır.
5 St. Regis
New York’taki St. Regis oteli, 1998 yılında Starwood tarafından satın alındı. Daha sonra ABD, Çin, Endonezya, İtalya, Meksika ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi birçok ülkede açıldı. Zamanında Amerika’nın en zengin adamlarından biri olan John Jacob Astor IV, orijinal St Regis’i 1904 yılında açtı. Forbes-Beş Yıldızlı, AAA elmas tesisi olan St. Regis, Central Park’a sadece dört blok uzaklıktadır. Tahmin edilebileceği gibi, lüks otelde bir gecelik oda en az 1045 dolardan başlıyor.
4 Aman
Aman, sunduğu imkanlar ile size hiç unutamayacağınız bir tatil sunar. Aman, Bora Bora, Fransa, Fas, Karadağ, Turks & Caicos, Türkiye, Yunanistan ve İtalya gibi birçok yerde mevcuttur. Çoğu tatil köyü olan Aman otelleri, en az 55 odalıdır ve her bir müşteri için dört personel kapasitesine sahiptir. Özel villalarda kalarak eşsiz bir deneyime sahip olabilirsiniz. Aman’ların çoğu denize sıfırdır. Ayrıca kayak ve golf imkanı da verir. Spa hizmetleri, Yoga ve pilates özel öğretimi gibi hizmetleri de bulabilirsiniz.
3 Rosewood
New York’ta Carlyle Otel ve Paris’te Hotel Crillon dahil dünyanın bir çok ünlü oteli Rosewood’un özelliklerini taşır. Rosewood, 9 ülkede toplam 9 otel olarak hizmet verir. Rosewood, kaplıcalar, sahil, golf, yat ve dalış gibi imkanlar sunuyor. Otel, Birleşik Arap Emirlikleri Menlo Park ve San Martin Kaliforniya, Jumbo Bay Antigua ve Abu Dabi dahil bir çok yerin geleneksel yemeklerini sunar.
2 Jumirah
Jumirah ismi, Arapça “güzel” sözcüğünden gelir.
Jumeirah, New York’ta Essex House olarak kullanılırdı. Ama artık Amerika Birleşik Devletleri’nde bulunmuyor. İstanbul ve Londra’nın yanı sıra, Maldivler, Roma, Frankfurt gibi diğer yerlerde Jumirah Otelleri’ni bulabilirsiniz. Jumeirah, otelin güzelliğini yansıtmak için tasarlanmıştır ve her biri dünyanın en güzel kaplıcalarına sahiptir.
1 InterContinental
InterContinental, 53’ü gelişme aşamasında olan 178 tane oteldir. InterContinental, en lüks otel zinciri olarak düşünülür. Toplamda 60.560 odası vardır. InterContinental’ların herhangi birinde kalmak, muhteşem olacaktır. New York, Beverly Hills, Mumbai, Bora Bora, Monterey, Paris, Washington ve Las Vegas (Venedik Otel) en ünlüleri arasındadır. Dünyanın en pahalı suit oteli, bir gecelik 13.000 dolar ile Hong Kong InterContinental’dir.