Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bitcoin (BTC) Nedir? Avantajları ve Dezavantajları

Geleceğin para birimi olan Bitcoin nedir, ne işe yarar gibi soruların cevapları, yeni başlayanlar için Bitcoin’e dair bilgiler ve daha fazlası içeriğimizde!
Bitcoin (BTC) Nedir? Avantajları ve Dezavantajları
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Kripto paralar son yıllarda oldukça popüler hale geldi. Peki piyasaya sürülen ilk kripto paranın hangisi olduğunu hiç merak ettiniz mi? Bu yazımızda, ilk kripto para olan Bitcoin nedir sorusunun yanıtları hakkında detaylı bilgiler vereceğimiz bir içerik hazırladık.

Bitcoin ne demek diyenler için verilebilecek en basit yanıt, herhangi bir kişinin, grubun veya varlığın kontrolü dışında para olarak hareket etmek üzere tasarlanmış kripto para birimi olacaktır.

Temelde Bitcoin, halka açık dağıtılmış defter yapısı ile geleneksel finansa rakip olan blok zinciri teknolojisini kullanmaktadır. Bu sayede “peer-to-peer (P2P)” adı verilen ve Türkçesi “eşler arası” olan bir sistemle para transferlerine imkan sağlamaktadır. Whitepaper’ında da buna dair bilgiler bulabilirsiniz.

Bitcoin, finans dünyasında ana akım ve ortak bir kelime haline geldi. Kripto dünyasına uzak olanlar bile yaygın Bitcoin haberleri ile hakkında bilgi edinmiştir.

Zaten Bitcoin’in tarihçesine baktığımızda çok fazla yol aldığı görülmekte ki 2009’da tanıtılıp kısa süre içinde dünyanın en çok bilinen kripto para birimi haline geldi.

Bankalar, kurumsal yatırımcılar ve hatta devletler bile Bitcoin’i (BTC) tanıyor. Bunun da ötesinde, kurumsal yatırımcılar, kripto borsalarına güvenmeye gerek kalmadan fiziksel Bitcoin olan ETF seçenekleri sayesinde BTC alabiliyor.

1 Bitcoin Ne İşe Yarar?

Bitcoin Ne İşe Yarar?Bitcoin’in ne işe yaradığı tartışmaları sıklıkla gündeme gelir. İlk çıkış amacı, aracıları ortadan kaldırarak, kişiden kişiye para transferini sağlamaktı. Zaten Bitcoin nedir, ne işe yarar sorusunun yanıtı sanal para biriminin tanımında vardır.

Finansal işlemlerde üçüncü taraf katılımına olan ihtiyacı ortadan kaldıran Bitcoin, ülke para birimlerinin aksine kontrol dışında para ve bir ödeme aracı olarak işlev görür. Günümüzde bu amaca hizmet etmeye devam etmektedir.

2 Bitcoin Nasıl Ortaya Çıktı?

Bitcoin Nasıl Ortaya Çıktı?En çok merak edilen şeylerden birisi Bitcoin tarihçesidir. Ancak yaratıcısı tarafından piyasaya sürülmeden önce Bitcoin’e benzer fikirler zaten vardı.

Önce asıl merak edilen “Bitcoin ne zaman çıktı?” sorusuna yanıt vermek gerekirse: 2009 yılında Satoshi Nakamoto adını kullanan isimsiz bir geliştirici veya geliştiriciler grubu tarafından halka tanıtıldığı söylenebilir.

Bitcoin hakkında bundan daha öncesine gittiğimizde ise fikrin 1998’e uzandığını görüyoruz.

Bilgisayar mühendisi Wei Dai, 1998’de “B-money” konusunu tartıştığı bir makale yayımladı. Bu, bir grup izlenemez dijital takma adla gönderilebilecek dijital para birimi fikriydi.

Aynı yıl, Bit Gold adlı başka bir girişim, blok zinciri öncüsü Nick Szabo tarafından hazırlandı. Bit Gold, merkezi olmayan bir dijital para birimi oluşturmaya yönelikti. Szabo, para yaratmak için metale ihtiyaç duyulması ve işlemler oluşturmak için gereken güven miktarını azaltmak gibi geleneksel finansal sistemdeki verimsizlikler nedeniyle bu fikri ortaya atmıştı.

Her ikisi de resmi olarak piyasaya sürülmemiş olsa da bunlar, Bitcoin ve Bitcoin sistemi arkasındaki ilhamın bir parçasıydı.

Çoğunlukla Bitcoin kime ait sorusuyla bağdaştırılan Satoshi Nakamoto, Bitcoin ağının işlevselliğini anlatan “Bitcoin: A Peer-to-Peer Electronic Cash System” adlı teknik incelemeyi yayımladı.

Söz konusu beyaz kitabın yayımlandığı 2008, Bitcoin tarihinde bir başlangıç sayılabilir.

Dört ay sonra, gerçek kimliği bugüne kadar bir sır olarak kalan Satoshi Nakamoto, Bitcoin ağının ilk bloğunu çıkararak blok zinciri teknolojisini etkin bir şekilde kullanmış oldu.

3 Bitcoin Kim Tarafından Yaratıldı?

Günümüzde en çok sorulan sorulardan birisi, Bitcoin’i kimin yarattığıdır. Hatta Bitcoin’in sahibi kim veya Bitcoin kimin gibi sorulara sık sık rastlanmaktadır. Bitcoin, kim olduğu bilinmeyen ve Satoshi Nakamoto takma isimli bir grup veya kişi tarafından çıkarılmıştır.

Çok sayıda gazeteci ve araştırmacı, Bitcoin’in yaratıcısı olan Satoshi’yi bulmak için çaba sarf etmeye devam ediyor.

Kendisinin Satoshi olduğunu iddia eden çok sayıda kişi ortaya çıktı. Ancak hiçbiri iddialarını destekleyecek gerçek bir kanıt sunmadığı için Bitcoin’in yaratıcısı hala bilinmiyor. Yine de Bitcoin kime ait sorusu birçok kişi tarafından Satoshi ile ilişkilendiriliyor.

Satoshi Nakamoto hakkında neler biliniyor?

Metzdowd.com kriptografi e-posta grubunda, Bitcoin yaratıcısı Satoshi Nakamoto, daha önce de bahsettiğimiz gibi ilk önce teknik bir inceleme ile ortaya çıktı.

2008 Cadılar Bayramı’nda dokuz sayfalık bir bildiride “tamamen eşler arası, güvenilir bir üçüncü taraf olmadan yeni bir elektronik para sistemi” sundu. Bitcoin mantığı nedir sorusunu ilk kez burada yanıtladı.

Daha sonra “bitcointalk” forumunu kurdu ve ilk mesajını yayımlamak için “Satoshi” takma adını kullandı. Bitcoin blok zincirini geliştirmeye devam etti ve “bitcoin.org” alan adıyla bir web sitesi oluşturdu. İlk Bitcoin bloğu olan “genesis blok”, 3 Ocak 2009’da Satoshi tarafından çıkarıldı.

Satoshi Nakamoto, BTC protokolünü değiştirmek için 2010 yılında diğer programcılarla birlikte çalıştı. Bitcoin topluluğunda aktifti ve onlarla düzenli olarak konuştu. Sonraki zamanlarda aniden Gavin Andresen’e anahtarlar ile kodları verdi ve alan adlarını topluluk üyelerine devretti. 2010 yılı sonunda projeden vazgeçmişti.

Ardından, 23 Nisan 2011 Cumartesi günü, Satoshi, ayrılık mesajını paylaşmak için foruma geri döndü. Programcı Mike Hearn tarafından gruba yeniden katılmayı isteyip istemediği sorulduğunda, Satoshi şu yanıtı verdi: “Başka şeylere geçtim. Gavin ve herkes emin ellerde.”

Daha sonra bu kişiden haber alınamadı. Bu verilerden, onlarca iddia ortaya atıldı. Şu anda en bilinen iddialara göre Satoshi, İngiltere’de veya Amerika’nın sahil yerlerinde yaşıyor.

Hatta kullandığı kelimelerde İngiliz yazım kurallarını uyguladığı için İngiltere’de eğitim almış olabileceği düşünülüyor. Cüzdanlarından hiç BTC transferi gerçekleşmediği için de milyarder olduğu tahmin edilmekte.

İddialara göre Satoshi olma ihtimali yüksek kişiler arasında, kendinin Satoshi Nakamoto olduğunu söyleyen bilgisayar bilimcisi Craig Wright, gerçek adı “Satoshi Nakamoto” olan bir fizikçi, Bit Gold fikrinin sahibi olan Nick Szabo ve gerçekten Bitcoin’i yaratan Satoshi’nin BTC transfer ettiği Hal Finney yer alıyor.

4 Bitcoin ile İlk Gerçek Alışveriş Nasıl Yapıldı?

Bitcoin Pizza Günü

Laszlo Hanyecz, 22 Mayıs 2010 tarihinde, 10.000 BTC karşılığında iki pizza satın aldı ve tarihteki ilk alışveriş olarak kayda geçti. O dönem 10 bin Bitcoin’in fiat para karşılığı ise 25 dolardı.

Söz konusu tarih, hala Bitcoin Pizza Günü olarak kutlanmaktadır. 25 dolarlık Bitcoin değeri, şu andaki değeri düşünüldüğünde BTC sisteminin gelişimini ortaya seriyor.

5 Bitcoin’in Değeri Nasıl Belirleniyor?

Bitcoin’in ilk kripto para birimi olarak yaratılmasından sonra Mart 2010’da, bitcoinmarket.com isimli ilk kripto para borsası ortaya çıktı. Aynı yılın Temmuz ayında Japonya merkezli BTC borsası Mt.Gox da piyasaya sürüldü.

2011 yılının Şubat ayında BTC fiyatı 1 dolara ulaştı. Bu yıl boyunca, birkaç rakip kripto para birimi ortaya çıktı. Hatta 2013 yılında şu anda da var olan Litecoin (LTC) piyasaya sürüldü.

Yatırımcı sayısı arttıkça, akıldaki soru işaretleri de artıyor. Çoğu kişi, Bitcoin’in değerinin nasıl belirlendiği ve BTC’nin finans için önemi konusunda araştırmalar yapıyor.

Bitcoin’in neye göre arttığı ise asıl merak konusu. Kripto yatırımcıları tarafından fiyat konusunda Bitcoin yorum sayfaları takip ediliyor. Bu noktada Bitcoin sisteminin hangi mantıkla işlediğinden bahsedelim.

Bitcoin’in değeri, arz talep ile belirlenir. Örnekleyecek olursak: bir havuza 100 adet coin ile birlikte 100 TL koyarsanız, bu varlığın değeri 1 TL olur. Bir kişi 1 adet coin aldığında 1 TL havuza bırakır ve 99 coin karşılığı 101 TL olur. Sonucunda fiyat yükselir. Eğer havuza 1 coin koyarak 1 TL alırsa, bu sefer de 101 coin’in karşılığı 99 TL’ye denk gelir. Yani fiyat düşer.

Burada Bitcoin kaç adet sorusunu önem taşımaktadır.

Çünkü 21 milyon BTC’lik (yazılım kurgusu gereği toplamda 21 milyon adet üretilebilecek) bir havuza para bırakarak coin alabilir veya tam tersi bir durumda coin bırakabilirsiniz. Ancak hala başta oluşturulan havuzdaki 21 milyon BTC’ye karşı gelen para miktarını merak ediyor olabilirsiniz. Bu durum şöyle açıklanabilir:

Halka açık olarak piyasaya sürüldükten sonra, Bitcoin’in parasal değeri çok azdı hatta neredeyse hiç yoktu. 5 Ekim 2009’da New Liberty Standard, 1 doların 1.309.03 BTC’ye ilk döviz kurunu belirledi.

6 Bitcoin Banknotların Yerini Alabilir mi?

Çoğu kişi, BTC nedir sorusuna cevap verebiliyor. Bitcoin’in bu denli yüksek popülaritesi, kişiden kişiye transfer yapılmasına olanak sağlaması, güvenli bir yapıda olması vb. durumlar, çoğu kişiye Bitcoin’in para birimi olarak kullanılacağını düşündürüyor.

Her ne kadar çok fazla kişi bu varlığı kullansa da fiyatındaki değişkenlik, para birimi olarak kullanılmasını engeller. Bugün 1 BTC paritesinde satılan bir ürünün, Bitcoin fiyatı 2’ye katladığında 0,5 BTC’ye satılması gerekecek. Sürekli yaşanan oynaklıktan dolayı sabit bir fiyat belirlenemeyecektir.

Zaten stabilcoin’ler bu oynaklığa çözüm olarak piyasaya sürülmüştür. Bu nedenle, Bitcoin yerine stabilcoin’ler alışverişlerde kullanılabilir. Genel anlamda banknotların yerini alabilirler ancak fiat paranın yerini alamazlar.

7 Bitcoin Nasıl Üretilir?

Bitcoin nasıl üretiliyor sorusunda kısaca Bitcoin madenciliği yanıtı karşımıza çıkar. Çünkü kripto para birimi madencilik adı verilen bir süreçle üretilir.

BTC madenciliği, bir blok zincirinde gerçekleşen işlemleri doğrulamak ve onaylamak için bilgi işlem gücünün kullanılmasıdır.

Her bilgisayar, sistemin işlemleri tamamlamasına yardımcı olmak amacıyla karmaşık matematiksel problemlerin çözülmesine yardımcı olur.

Madencilik sürecinde problemi çözmeyi başaran düğümler, ödül olarak Bitcoin üretilmesi sonucunu alır. Bu sayede dolaşıma BTC girmiş olur. Bitcoin üretimi yapan kişiler, madenci olarak isimlendirilir.

Bitcoin üretme konusunda merak edilen bir diğer soru da Bitcoin üretim hesaplamadır. Toplamda 21 milyon arzı olan ve yüzde 90’ından fazlası üretilmiş olan Bitcoin’in, tamamının 2140 yılında üretilmesi beklenmektedir.

8 Bitcoin Nasıl Kullanılır?

Bitcoin Nasıl Kullanılır?Bitcoin, mal ve hizmet satın almak için her yerde kullanabileceğiniz geleneksel para birimi gibi değildir. Buna rağmen BTC olarak harcama yapılabilecek çok yol vardır.

Çoğu kripto para borsası, BTC olarak harcama yapabileceğiniz kart hizmeti sunar. Ayrıca dünya lideri firmalarda da harcamalarınızı gerçekleştirebilirsiniz.

Bitcoin ya da Bitcoin sistemi kabul etmeyen bir yerden alışveriş yapmak isterseniz, Flexa sayesinde bu işleminizi başarıyla gerçekleştirebilirsiniz.

9 Bitcoin Güvenilir Bir Para Birimi mi?

En güvenli blok zinciri olarak Bitcoin ağı gösterilse de zamanında hacklenme olayları ile karşı karşıya kalması Bitcoin riskleri hakkında fikir verir. Ancak Bitcoin, şu anki teknoloji ile hacklenemez veya kapatılamaz, çünkü madenciler bunu fark eder ve engeller.

Dünyanın farklı köşelerinde faaliyet gösteren yüz binden fazla düğümle, her işlem veya blok, blok zincirine eklenmeden önce doğrulamaya ihtiyaç duyar.

Bunun dışında hiçbir yatırım risksiz değildir, ancak Bitcoin’e yatırım yapmak, geleneksel hisse senedi, tahvil ve fon yatırımlarına kıyasla farklı riskler ve sorumluluklar taşır. Diğer yandan Bitcoin değeri hızla düşebilir ve önceki yüksek seviyelere yeniden ulaşabilmesi için yıllar geçebilir.

10 Bitcoin Bir Yatırım Aracı Olabilir mi?

Bitcoin İyi Bir Yatırım mı?

Bitcoin, çoğu insan tarafından oldukça oynak bir varlık olarak tanınsa da genellikle bir yatırım aracı olarak anılır. Bazıları da balon olarak nitelendirir. Fakat BTC finans dünyası için kesinlikle önemlidir.

Bitcoin’in ilk günlerinde, insanlar ücretsiz BTC dağıtırdı. Bu hareket, ağı büyütme umuduyla değil, fiyatın artması umuduyla yapılırdı.

Ayrıca kripto yatırımınız uzun vadede büyük bir büyüme potansiyeline sahiptir. Bu nedenle, birkaç yıl boyunca bir miktar para yatırmak, daha yüksek getiri elde etmenizi ve yeni girişiminizi genişletmek için size daha fazla sermaye sağlayabilir.

Ve Bitcoin bir yatırım aracı olarak kabul görmektedir. TL Bitcoin paritesinden dahil başka işlem çiftlerinden BTC satın almak, ilerde paranızın değerinin artmasına yardımcı olabilir.

11 Bitcoinin Avantajları Nelerdir?

İşlemler 7/24 yapılabilir ve dijital oldukları için sınır ötesi sorunlar yoktur. Canlı kripto coin sayfalarından fiyatları takip etmek oldukça kolaydır. Bir yatırımcı, internet bağlantısı varsa, BTC’lerini satabilir veya takas edebilir.

Bitcoin, merkezi olmayan bir para birimidir, yani tek bir hükümet veya merkez bankası tarafından düzenlenmez. Bu, yetkililerin, Bitcoin’lerinizi talep edemeyeceği anlamına gelir ve vergilendirmenin geçerli bir yolu da yoktur. Teorik olarak bu, kullanıcılara özerklik ve paraları üzerinde kontrol sağlar.

Kripto para birimiyle yapılan işlemler genellikle geri alınamaz ve bu da satıcıları dolandırıcılıktan korur. Ayrıca bir işlem yapmak için kişisel bilgiler gerekli değildir, bu da güvenliği daha da artırır. Birçok kişi bu anonimliğe değer verir ve diğer ödeme yöntemlerine kıyasla Bitcoin’i tercih eder.

Bankalar veya kredi kartı şirketleri gibi aracılar olmadığı için işlem ücretleri çok düşüktür. Bu, banka havalesi gibi geleneksel yöntemlere göre büyük bir avantajdır.

Bitcoin fiyatı oldukça değişken olabilir, aylık ve hatta günlük olarak büyük ölçüde değişir. Çoğu yatırımcıya göre bu durum yüksek kazanç sağlayabilir. Bu nedenle bazı kişiler tarafından avantaj olarak kabul edilir.

12 Bitcoinin Dezavantajları Nelerdir?

Bitcoin Yatırım Yapmanın Riskleri

Avantajlarda bahsettiğimiz gibi Bitcoin fiyatı değişkendir. Bu avantaj olduğu kadar dezavantaj da olabilir. Çünkü BTC sisteminde Bitcoin değeri aniden sert düşüşler yaşayabilir.

Kripto para birimleri nispeten yeni bir varlık sınıfıdır ve bu nedenle iyi anlaşılmamaktadır. Bu anlayış eksikliği, satış zamanı geldiğinde alıcı veya satıcı bulmayı zorlaştırabilir.

Bazı işletmeler BTC kabul ederken, çoğu kabul etmez. Bu, yatırımcıların bir satın alma işlemi yapmak için varlıklarını itibari para birimine geri çevirmeleri gerekebileceği anlamına gelir. Bu dönüştürme işlemi zaman alıcı ve pahalı olabilir.

Madencilik çok fazla enerji tüketir. Örneğin, Bitcoin madenciliğinin bir yılda tüm Arjantin ülkesi kadar elektrik kullandığı tahmin ediliyor. Kripto para birimlerinin popülaritesi artmaya devam ederse, bunun çevre üzerinde olumsuz bir etkisi olabilir.

Yeni varlıklar, test edilmemiş ve kanıtlanmamıştır. Bu, başarılı olamama riskinin daha yüksek olduğu anlamına gelir. Bu nedenle araştırmanızı yapmanız ve büyük potansiyele sahip olduğuna inandığınız varlıklara yatırım yapmanız önemlidir.

13 Hangi Markalar Bitcoin Kullanmayı Kabul Etmiştir?

Peki ya bu kadar büyük bir kripto para olan Bitcoin nerede kullanılır? Son birkaç yılda artan benimsenme sayesinde dünyadaki önde gelen şirketler Bitcoin kabul etmeye başladı.

Hatta BTC kabul edenler arasında önde gelen S&P 500 şirketleri de var. Bu arada bilmeyenler için S&P 500’ün Amerikan borsasının yüzde 75’ini kapsayan gösterge endeks olduğu bilgisini paylaşalım. Detayları merak edenler borsa nedir yazımıza bakabilir.

Bitcoin kabul edenler şirketler arasında Wikipedia, Microsoft, AT&T, Etsy, Twitch, Home Depot, Burger King, KFC, Overstock, Subway, Twitch, Pizza Hut, Miami Dolphins, Virgin Galactic, Norwegian Air, Namecheap, CheapAir, Gyft, NewEgg, The Internet Archive, The Pirate Bay, 4Chan, Mega.nz, ExpressVPN, Benfica, Quiznos, AMC, Travala gibi firmalar yer alıyor.

Bunların yanında onlarca küçük ve orta ölçekli işletme de Bitcoin’i kabul ediyor.

14 Satoshi Ne Demek?

Satoshi ne demek diye düşünüyorsanız şöyle açıklayalım: Satoshi, 0,00000001 BTC değerindedir. BTC’nin bölünebileceği en küçük kesri ifade eder. Bir satoshi’nin 1 cent değerinde olması için 1 BTC’nin 1 milyon dolar değerinde olması gerekir. Bu isim, Bitcoin’in yaratıcısı Satoshi Nakamoto’dan alınmıştır.

15 Bitcoin Madenciliği Nedir?

BTC nedir sorusundan sonra genelde madenciliğin ne olduğuna dair sorular geliyor. Bitcoin madenciliği, yukarıda da bahsettiğimiz gibi yeni BTC’ler yaratan ve onları dolaşıma sokan süreci ifade eder.

Madencilik, Bitcoin ve diğer bazı kripto para birimlerinin çalışması için çok önemlidir, çünkü kullanıcıları, altta yatan bir blok zinciri ağındaki işlemleri ve bakiyeleri takip eden paylaşılan deftere doğru bilgiler girmeye teşvik eder. Bu sürece katılan madenciler, ödül olarak BTC alır.

Bitcoin, diğer birçok blok zinciri teknolojisi gibi merkezi değildir, yani hiç kimse ağı kontrol etmez veya kullanıcıların bakiyelerinin merkezi bir hesabını tutmaz. Bunun yerine, Bitcoin, kullanıcıların geçmiş işlem defterinin kendi kopyalarını tutmalarına güvenir.

Madencilik, kullanıcıların bu paylaşılan kayıtların doğruluğu hakkında fikir birliğine varma sürecidir.

Kalıcı işlem kaydına her yeni “blok” girildiğinde bir madencilik ödülü verilir. Ödül yaklaşık 4 yılda bir azalır, ancak şimdilik blok başına 6,25 BTC verilir.

16 Bitcoin Hesabı Nasıl Açılır?

Eğer ki Bitcoin alıp satmak veya başka işlemler yapmak istiyorsanız, bir cüzdana ihtiyacınız vardır. Binance, KuCoin ve Huobi gibi merkezi bir borsadan hesap açarak işlem yapabilirsiniz. Ya da TrustWallet, Metamask gibi vesayetsiz cüzdanlar aracılığıyla da aynı işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

17 Bitcoin Dominance Ne Demek?

Bitcoin Dominance Ne Demek?

Bitcoin Dominance, Bitcoin’in piyasa değerinin piyasanın geri kalanına oranını gösterir. Kripto para piyasasının toplam değerinin Bitcoin piyasa değerine bölünmesiyle belirlenen bu oran, piyasanın nereye gideceğini anlamamıza yardımcı olabilir.

Bu gösterge yardımıyla Bitcoin’in pazar payını, pazarın işlem hacminin ne kadarının altcoin’lerde olduğunu, altcoin sezonunda olup olmadığımızı ve çok daha fazlasını anlayabiliriz.

18 Bitcoin Mining Nasıl Yapılır?

İlk olarak madencilik yapmak isteyenler donanım cihazı satın almalıdır. Bitcoin madencilerinin, Ebang, Antminer, Minedollars, AvalonMiner gibi madencilik donanımlarını kullanmaları önerilir.

Donanım sistemini çalıştırmak için aşırı veya ileri düzeyde bilgisayar bilgisine sahip olunması gerekir. Kullanıcı daha sonra Bitcoin madenciliği için güvenli ve kullanışlı Bitcoin cüzdanı oluşturmalıdır.

Madencilik donanımı kurulduktan ve Bitcoin cüzdanı oluşturulduktan sonra madenci, madencilik yazılımını kurmak ve yapılandırmak zorundadır. Daha sonra madenci Bitcoin blok zincirinin elektronik bir kopyasını indirdikten ve başlat düğmesine tıkladıktan sonra başlar.

Madencinin, uygulamasının sorunsuz çalışmasını sağlamak için ilerlemeyi düzenli olarak izlemesi gerekir. Ancak madencinin manuel olarak herhangi bir şey yapmasına gerek yoktur ve madencilik işlemi başladıktan sonra madencilik donanımına güvenebilir.

Evde Bitcoin madenciliği yapmak zordur ve iyi sonuçlar elde etmek için belirli adımlar gerektirir. İlk adım, donanımı doğru şekilde kurmak ve güçlü bir elektrik akımı bulmaktır.

Kişi daha sonra istediği herhangi bir platformuda bir madencilik cüzdanı oluşturabilir ve daha fazla ilerlemek için bir madencilik havuzuna katılabilir. En önemli adım, Awesome Miner, Easy Miner ve Pionex gibi etkili bir madencilik yazılımı yüklemek ve ardından cüzdan ayrıntılarını ve madencilik havuzuyla ilgili bilgileri eklemektir.

19 Kaç Tane Bitcoin Var?

Verilere Bitcoin dolaşımdaki arz miktarı 19.165.131 adettir. Her 10 dakikada bir bu sayı 6,25 artmaktadır. Toplam Bitcoin sayısı 21 milyon ile sınırlandırılmıştır. Tahminlere göre bu arza 2140 yılında ulaşılacaktır.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın