Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Yumurta Üretimi Yaparak Para Kazanmak

Para kazanma arayışında olanlar için yumurta üretimi yoluyla bunun yapılmasının yollarını açıkladık.
Yumurta Üretimi Yaparak Para Kazanmak
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Son zamanlarda organik besinlere duyulan ilginin ne kadar arttığını hepimiz biliyoruz. Organik sebze-meyveler, organik tavuklar, organik yumurtalar… Sağlığına önem veren herkes; besinlerin en katkısızını, en doğalını bulmaya çalışıyor. Çünkü birçok hastalığın kaynağı yiyeceklerde kullanılan kimyasallar ve katkı maddeleri. Yani bilinçli tüketiciler, market raflarındaki sağlığa zararlı ürünlerden uzak durmaya özen gösteriyor. Anneler bebekleri için yana yana organik süt arıyor. Yaşlılara şifa niyetine organik yiyecekler yediriliyor. Yani her yerde bir organik lafı almış başını gidiyor. Aslına bakarsanız bu durumu eskiye dönüş olarak da tanımlayabiliriz.

Biliyorsunuz; eski zamanlarda insanlar kendi yiyeceklerini yetiştiriyor, hayvanlarını doğal meralarda otlatarak besliyorlardı. Tarladan toplanan taze sebzeler pişiriliyor, günlük yumurtalarla harika kahvaltılar hazırlanıyordu. Kısacası yenilen yemeklerden içilen sulara kadar her şey saf ve doğaldı. Peki, sonrasında ne oldu? Sanayileşme yüzünden insanlar kentlere göç etmeye başladılar. Bunun sonucunda ise tarım ve hayvancılığın pabucu dama atıldı. Hazır gıdalar gittikçe daha da yaygınlaştı. Bu gıdalar hakkında bazı doktorlar göz göre göre zehirleniyoruz tarzında açıklamalar yaptı. Hatta giydiğimiz kıyafetlerden tutun da ayakkabılara, kullandığımız makyaj malzemelerinden parfümlere varana kadar her şeyin katkılı ve zehirli olduğu hakkında yorumlar yapıldı. Yapılmaya da devam ediyor! Sonuç? İşte ortada. Şimdi kendi kendimize yaptığımız bu durumu düzeltmeye çalışıyoruz. Yani özümüze dönmeye!

Tabii özümüze dönerken aynı zamanda para kazanmak da lazım. Kaldı ki organik besin sektöründen para kazanmamak pek mümkün değil. Çünkü bu besinlerin üretim süreci diğerlerine göre çok daha ayrıntılı ve özenli bir çalışmayla mümkün olabiliyor. Peki hem sağlığımıza hem de kazancımıza yarayacak bu alan üzerine yoğunlaşmayı daha önce hiç düşünmüş müydünüz? Mesela, yumurta üretimi yapmayı!

Yumurta Üretimi Yaparak Para Kazanmak için Hangi Yöntemler İzlenir?

Yumurta Üretimi Yaparak Para Kazanmak için Hangi Yöntemler İzlenir?Evet, en önemli protein kaynağımız olan yumurta. Çocuklar, gençler, yaşlılar kısacası herkes için gerekli olan temel besinlerden biri! Bu besin konusunda da insanlar işlem görmüş ya da doğal olmayan yemlerle beslenmiş tavukların yumurtalarını tüketmek yerine, doğal veya organik sertifikası taşıyanları tercih ediyor. Zira söz konusu olan sağlığımız! Haberlerde gördüğümüz dışı boyanmış, çeşitli işlemlerden geçmiş yumurtalar ile doğal olanlar arasında ne kadar fark olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu yüzden organik ve doğal yumurta üretimi de kazançlı bir sektör haline geldi. İşin içine kazanç giriyorsa, bizim de o konuya dahil olmamız gerektiğini tahmin edersiniz. İşte bu noktada, size yumurta üretimi hakkında öğrenmeniz gereken temel hususlardan bahsedeceğim. Mesela; organik yumurta üretimi yapmak için izlemeniz gereken adımlar nelerdir? Köy yumurtası ya da doğal yumurta ile organik yumurta arasında fark var mıdır? Bu işten ne kadar kazançlı çıkarsınız? İsterseniz tüm bu soruların cevabını aşağıda birlikte inceleyelim.

Organik Yumurta Üretimi Yaparak Para Kazanmak

Organik Yumurta Üretimi Yaparak Para KazanmakÖncelikle organik yumurta ile doğal yumurtanın arasındaki ayrımın altını çizeyim. Çünkü çoğu kişi bu iki kavramın aynı anlama geldiğini düşünmekte ve dolayısıyla da yanılmaktadır. Şöyle ki organik yumurta üretimi yapmak için bir sürü koşulu sağlamanız ve ilgili kuruluşların belirlediği yönetmeliklere göre üretim yapmanız gerekmektedir. Peki, bunlar nelerdir? Aşama aşama anlatalım.

İlginizi Çekebilir:
Organik Tarım Yaparak Para Kazanmak

Organik yumurta işine girmek istiyorsanız, bu işin tüm inceliklerini öğrenmek uyacağınız ilk kural olmalıdır. Örneğin; çiftliğinizi kurmadan önce sertifikasyon işlemlerine başlamış olmanız gerekmektedir. Çünkü çiftliğinizin organik yumurta üretimi şartlarına uygun olarak kurulması gerekiyor. Daha sonra yine koşullara uygun olarak yumurtalık civciv alımı yapılıyor. Bunlar organik sertifikası taşıyan yemler ile besleniyor. Bu süreçler, ilgili kuruluşlar tarafından sürekli denetime tabi tutuluyor.

Denetimlerin haberli veya habersiz olarak yapıldığını da söyleyeyim. Tıpkı bir baskın gibi! İşte organik yumurta üretimi ana hatlarıyla bu şekilde anlatılabilir. Diğer taraftan, ürettiğiniz bu yumurtaları belirlediğiniz firmalara satabilir ya da kendi imkanlarınızla pazarlayabilirsiniz. Ancak çoğu kişi bilinen firmalar aracılığıyla yumurtalarından kazanç sağlamaktadır. Organik yumurta işinde dikkat edilmesi gereken bir diğer şey de üretimlerinizi satacağınız firmanın güvenilir olmasıdır. Yani ürettiğiniz yumurtaların elinizde kalmaması için firmayla geçerli bir anlaşma yapmış olmalısınız. Sonuçta Türkiye’nin hemen her bölgesi organik tavukçuluk yapmak için uygun. Bu işten para kazanıp kazanmamak tamamen sizin elinizde.

Salma Tavukçuluk (Doğal Yumurta Üretimi) Yaparak Para Kazanmak

Salma Tavukçuluk (Doğal Yumurta Üretimi) Yaparak Para KazanmakSalma tavukçuluğu basit olarak köy yumurtası üretimi olarak tanımlayabiliriz. Yani tavukların arazide özgürce dolaşarak, tıpkı eskiden olduğu gibi börtü böcekle beslenmesi gibi. Zaten bu yönteme özgür tavukçuluk adı da verilmektedir. Yani burada, organik yumurta işinde olduğu gibi bir sertifika almanız gerekmiyor. Doğal yumurta üretmek için uygun bir çiftlik kurmalı ve ayrıca tavuk adedinize göre belirlenecek büyüklükte araziye sahip olmalısınız. Mesela, kaç tane yumurta tavuğu yetiştirecekseniz o sayıya uygun tünekler, folluklar, suluklar, yemlikler gibi ekipmanlara sahip olmalısınız.

Arazinin çok rüzgarlı ve eğimli olmaması da dikkat etmeniz gereken konuların başında gelmektedir. Ayrıca bulunduğun bölgenin iklim koşulları da salma tavukçuluğa uygun olmalıdır. Yani tavuklar, 4 ay dışarıda gezebilecek bir bölgede bakılmalılar. Kümesin bir taraftan ışık ve güneş alması da değinilmesi gereken noktalardan biridir. Arazinin bakteri barındırmaması ve kümes temizliği de tavukların hastalık kapmaması için kritik önem taşımaktadır. Ayrıca seçeceğiniz tavuk ırkına da detaylı bir incelemenin ardından karar vermelisiniz. Örneğin; salma tavukçulukta en çok tercih edilen tavuk ırklarından bazıları Lohman Brown ve Ataks olarak gösterilmektedir. Neticede bu işi yapanlar, salma tavukçuluktan iyi kazanç elde ediyorlar diyebilirim.

Kimler Yumurta Üretimi Yaparak Para Kazanabilir?

Kimler Yumurta Üretimi Yaparak Para Kazanabilir?Yeterli araştırma yaptıktan sonra bu iş kafanıza yattıysa, siz de yumurta üretimi yapabilirsiniz. Eğer fazla risk almak istemiyorsanız da ilk etapta az sayıda yumurta tavuğu alır ve küçük bir kümeste üretim yaparsınız. Zaten bu zaman zarfında işten elde ettiğiniz kazancı görecek ve büyük ihtimalle kümesinizi büyütmek isteyeceksiniz. Diğer taraftan, tavukların yumurta verme aşamasına kadar geçen süre içerisinde cepten yiyeceğiniz için işten vazgeçme olasılığınız da var. Ancak yeterli sabrı ve emeği gösterebilirseniz, yumurta üretiminden karlı çıkanlar arasına katılmış olursunuz.

Emekliler, yeni girişimciler, ek gelir elde etmek isteyenler bu işi yapmayı düşünebilir. Ancak yumurta üretiminin öyle dışarıdan göründüğü gibi kolay olmadığını bilmelisiniz. Yani 3 tavuk alsam, 3’ü de yumurtlasa, her birini 50 kuruştan satsam, masrafları da çıkınca işte benim kazancım diyemeyeceksiniz. Bu iş bahçenizde birkaç tavuk bakmaya benzemez. Tavukların hastalık kapma ihtimali, satın aldığınız ırkların verimli olmaması gibi birçok faktör hesap edilmelidir. Yani bu işi yapacak kişilerin, işin tüm detaylarını öğrenmeleri ve sabırla çalışmaları gerekmektedir. İşin içine sermaye girdiği için, kaybetme olasılığını en aza indirmelisiniz. Tüm bu niteliklere sahip olduğunuzu düşünüyorsanız, size şimdiden bol kazançlar dilerim.

Yumurta Üretimi Yaparak Ne Kadar Para Kazanılır?

Yumurta Üretimi Yaparak Ne Kadar Para Kazanılır?Bunu anlamanız için öncelikle bulunduğunuz bölgedeki pazarı tanımanız gerekmektedir. Mesela küçük bir ilde, ilçede yaşıyorsanız; oranın yumurta işini kimin yaptığını ve yöntemlerini incelemeniz gerekmektedir. Eğer yumurta ihtiyacı diğer firma tarafından fazlasıyla karşılanıyorsa, bu işe girmeniz riskli olacaktır. Diğer husus ise satış yönteminizin ne olacağıdır. Yani yumurtalarınızı marketlere, restoranlara, kişilere mi, yoksa gıda firmalarına mı satacaksınız? Ayrıca tüm bunları yapmadan önce yumurta satışıyla ilgili tüm evrakları tamamlamanız gerektiğini de hatırlatayım. Ki zaten organik yumurta üretimi yapacaksanız, evrak ve sertifikasyon işlemleri en başta kat etmeniz gereken aşamaydı. Eminim, bunu unutmamışsınızdır. Her neyse, konuya dönelim. Pazarı iyice tanıyıp satış yönteminizin ne olacağını belirledikten sonra, kendinize ekstra bir bütçe ayırmalısınız. Çünkü tavuklarınız yumurta vermeye başlayana kadar ihtiyaçlarınızı cebinizden karşılamanız gerekecektir.

Neticede, tavukların bakımı, ırk seçimi, kümesin hijyeni, sıcaklık ve aydınlık koşulları, etraftaki arazinin yeterliliği, pazar payı gibi tüm konuları iyice hesap etmeli ve bunları bir plan dahilinde sıralamalısınız. Sonuçta size önerim; çiftlik kurmanın maliyetini, ekstra giderlerini hesapladıktan sonra üreteceğiniz yumurta başına ne kadar kazanacağınızı ortalama olarak hesaplamanız. Eğer ortaya çıkan rakamlar sizi tatmin edecekse bu işe girmelisiniz. Unutmayın, her işin altın çağına ulaşması için belirli bir süre geçmesi gerekmektedir. Yani bugün yumurta işine girdim, yarın zengin olacağım diye yola çıkarsanız; hayal kırıklığına uğrama riskiniz çok fazla. O yüzden her şeyi titizlikle hesaplayın ve pişman olacağınız kararlar vermeyin.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.