Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Türkiye’de En Fazla Şubeye Sahip Olan 10 Banka

Türk Bankalar Birliği’nin güncel sayılarını baz alarak hazırladığımız Türkiye’nin en fazla şubesine sahip 10 bankasına birlikte göz atalım.
Türkiye’de En Fazla Şubeye Sahip Olan 10 Banka
YAYINLANMA ZAMANI
SON GÜNCELLEME
Yorum

Ülkemizde yaşanan birçok ekonomik krizin, bireylerin ekonomik durumunu da etkisi altına alması reddedilemez bir gerçektir. Mesela; 2001 krizi yaşandığında elinde nakit para bulunmayan insanlar, bankalara yönelmiş, bu durumda krizin seviyesini daha da arttırmıştır. Bu nedenle, kriz olmasa bile bankalardan medet uman kişi sayısı hiçbir zaman azalmamış, tam tersine artık herkes bir banka hesabı ya da kredi kartı olmuş, bankacılık işlemlerini artırmıştır. Bankalar da hizmet kalitesini her geçen gün daha da arttırabilmek için birçok yola başvurmaktadır. Gelişen teknolojiye ayak uydurmak için internet ve telefon bankacılığının yaygınlaşması, şehirlerin birçok noktasına ATM cihazlarının koyulması hem banka müşterilerinin işini kolaylaştırmış hem de bankaya müşteri kazandırmanın yolunu açmıştır.

Tüm bu gelişmelere rağmen, bazı başvuru ya da işlemlerin banka şubeleri aracılığıyla yapılıyor olması, bankaların şube sayısını arttırma yoluna gitmesine sebep olmuştur. Ek olarak, bankaların 7’den 70’e herkese hitap edebilmesi için teknolojik gelişmeleri kullanmayan, işlemlerini eski usulde yapmak isteyen müşteriler için şubelerin önemi oldukça fazladır. Başka bir açıdan bakacak olursak, bir bankanın ‘büyük’ sayılabilmesi için varlıklarının çok olması gerekmektedir. Aktif büyüklüğü yani varlıkları ne kadar çoksa bankaların şube sayısı da o kadar fazla anlamına gelir. Müşterilerin bankacılık işlemlerini yapacağı bankayı seçmesinde bankanın büyüklüğü de büyük önem taşımaktadır.

10 Türk Ekonomi Bankası A.Ş.

Türk Ekonomi Bankası A.Ş.4’ü yurt dışında olmak üzere toplam 536 şubesi bulunan Türk Ekonomi Bankası, ülkemizdeki en fazla şubeye sahip bankalar arasında 10. sırada yer almaktadır. 2005 yılı Şubat ayında dünyanın 6. Avrupa’nın ise en büyük bankası olan Fransız BNP Paribas ile ortaklık anlaşması imzalayan TEB Mali Yatırımlar A.Ş. güç ve deneyimlerini birleştirme kararı almışlardır. Bu ortaklıkta asıl amaç, güçlü bir Türkiye bankasını ortaya çıkarmanın yanı sıra BNP Paribas’ın bilgi birikimi ve ürünlerini daha geniş kitlelere ulaştırmak ve TEB’in uluslararası alanda hizmet vermesini sağlamaktır. Birleşme sayesinde Türkiye’de ticaret merkezleri kurulmuştur. Ticaret merkezleri müşterilerine dış ticaret konusunda danışmanlık ve bankacılık hizmetleri sunmaktadır. Ek olarak, Türk müşterilerin yoğun olduğu ve BNP Paribas’ın güçlü olduğu ülkelere ‘Türk Masaları’ kurulmuştur. Bu sayede, TEB’in ünü Türkiye sınırlarını aşmıştır.

Finansbank A.Ş.

Finansbank A.Ş.1987 yılında Hüseyin Özyeğin tarafından kurulan Finansbank, toplamda 630 şubesiyle ülkemizde en fazla şubeye sahip bankalar arasında 9. sırada yer almaktadır. Bireysel bankacılığa adım attıktan sonra yaptığı çalışmalarla hızla başarı elde etmiştir. 2016 yılının Haziran ayında, Orta Doğu ve Afrika bölgelerinin lideri konumunda olan Katar’ın en büyük bankası Qatar National Bank S.A.Q (QNB Group) tarafından satın alınmıştır. Finansbanklı olan herkesin ihtiyaçlarını karşılamak ve müşteri memnuniyetini sağlayıp başarıya ulaşmak misyonunu benimseyen bu banka, müşterileriyle ömür boyu sürecek ortaklığa vermiş olduğu önemi göstermiştir. ‘İşimiz rakamlarla değil, insanlarla’ sloganıyla hareket eden Finansbank, müşterilerinin ihtiyaçlarına hızlı ve kolay çözümler sunmaya devam etmektedir.

Denizbank A.Ş.

Denizbank A.Ş.2016 verilerine baktığımızda yurt dışında 1 olmak üzere toplamda 689 şubesi bulunan Denizbank, 1938 yılında gelişmekte olan Türk denizcilik sektörüne finansman sağlamak üzere bir devlet bankası olarak kurulmuştur. 1997 yılında yapılan özelleştirmenin ardından, yeni kurumsal kimlik çerçevesinde personel alımı ve şube sayısının artırılmasını içeren bir ‘hayata dönüş’ projesi uygulanmaya başlanmıştır. 2012’den itibaren Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank çatışı altında hizmet vermeye devam etmektedir. Çalışma alanını da sadece denizcilik olmaktan çıkarmış; tarım, enerji, turizm, eğitim, sağlık ve altyapı hizmetleri olarak belirlemiştir. Şubelerini pazarlama merkezlerine dönüştüren Denizbank; bir yandan çalışan sayısını optimum seviyede tutmuş, diğer yandan da işletme verimliliğini arttırmayı başarmıştır.

Akbank T.A.Ş.

Akbank T.A.Ş.1’i yurt dışında olmak üzere toplamda 888 banka şubesine sahip olan Akbank, Türkiye’deki büyük bankalardandır. 1948 yılında, bölgedeki pamuk üreticilerine kaynak sağlamak amacıyla Adana’da kurulmuştur. Genel Müdürlüğü’nün İstanbul’a taşınmasının ardından şube sayısını gittikçe arttıran Akbank, hizmet verdiği bankacılık faaliyetlerini de genişletmiştir. Bireysel, ticari, KOBİ, kurumsal ve yatırım bankacılığı faaliyetlerinin yanı sıra döviz, para piyasaları, hazine işlemleri ve uluslararası bankacılık alanlarında da hizmet vermektedir. Özellikle kültür sanat alanlarında birçok etkinliğe sponsor olan Akbank, birçok sosyal sorumluluk projesine de imza atmıştır. Birçok uluslararası kuruluş tarafından ‘Türkiye’nin En İyi Bankası’ ödülüne layık görülmüş, ‘Türkiye’nin En Değerli Markası’ unvanını alan ilk Türkiye bankası olmuştur. Bu unvana sahip olan diğer şirketleri öğrenmek için buraya tıklayın.

Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.

Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O.Kamu bankalarından biri olan Türkiye Vakıflar Bankası toplam 925 şubesiyle hizmet vermektedir. 1954 yılında vakıf kaynaklarını ekonomiye katmak ve değerlendirmek amacıyla kurulmuş olan VakıfBank, çağdaş bankacılık yöntemlerini etkin bir şekilde kullanarak ülke ekonomisine katkıda bulunmaya devam etmektedir. Vakıf kültüründen aldığı güçle müşterilerinin emanetini kendisininmiş gibi korumuş, etkin ve verimli yönetim şekliyle topluma kattığı değerleri sürdürmüştür. Temel bankacılık ürünlerinin yanı sıra yatırım ve katılım bankacılığında da hizmet vermekte olan VakıfBank; sigortacılıktan, factoring işlemlerine kadar çoğu finansal ürünü müşterilerine sunmaktadır. Müşteri odaklı bankacılık anlayışına göre hareket eden VakıfBank, ‘Halden Anlayan Banka’ sloganıyla benimsediği ve uyguladığı politikaları dile getirmiştir. 2016 yılının Şubat ayında hizmet vermeye başlayan Vakıf Katılım ile hız kesmeden bu hizmete devam etmektedir.

Türkiye Halk Bankası A.Ş.

Türkiye Halk Bankası A.Ş.Yurt içi ve yurt dışında toplamda 961 banka şubesine sahip olan Türkiye Halk Bankası, 1933 yılında esnaflara ve küçük meslek sahiplerine kredi vermek amacıyla kurulmuştur. Halk Sandıkları adıyla hizmet verirken, 1950 yılından sonra şube açmaya ve kredi kullandırma yetkisi elde ederek çalışmaya başlamıştır. Üç devlet bankasından biri olan Halk Bankası; 2001 yılında organizasyon yapısında değişikliğe uğramış, çağdaş bankacılığın ve uluslararası rekabetin prensiplerine göre yeniden düzenlenmiştir. Misyon olarak, ülke ekonomisinin temel taşları olan esnaf-sanatkarlar ve KOBİ’lerin yanında üretim, yatırım ve istihdam artışına katkıda bulunmak isteyen tüm girişimcileri desteklemeyi benimsemiştir.

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.

Yapı ve Kredi Bankası A.Ş.Toplamda 966 adet şube sayısıyla öncü bankalardan olan Yapı ve Kredi bankası, kendi deyimiyle ‘perakende’ bankacılığın kurucusu sayılmaktadır. 1944 yılında, daha uygun koşullarda ev sahibi olunabilmesi amacıyla kurulmuştur. Çukurova Holding’in TMSF’ye olan borçlarından dolayı holding tarafından yüzde 51’lik hissesi Koç Finansal Hizmetler’e satılmıştır. Koçbank ile birleşmesinin ardından yeniden yapılanma sürecine girmiş, sonrasında eşi benzeri bulunmayan bir perakende banka yaratılmıştır. Birleşme işleminden bu yana büyüme hedefini hiç bırakmayan Yapı ve Kredi Bankası; eğitim, çevre, kültür ve sanat alanlarında da adından oldukça fazla söz ettirmektedir.

Türkiye Garanti Bankası A.Ş.

Türkiye Garanti Bankası A.Ş.9’u yurt dışında olmak üzere toplamda 980 şubesi bulunan Garanti Bankası, en çok şubesi bulunan üçüncü banka unvanına sahiptir. Şeffaf, anlaşılır ve sorumlu bir yaklaşımla müşterilerine hizmet etmeye devam etmektedir. 1946 yılında Ankara’da kurulan bu banka, Türkiye’nin en büyük ikinci özel bankası konumundadır. Bireyse, kurumsal, ticari ve yatırım bankacılığının yanında, KOBİ faaliyetlerinde de hizmet vermektedir. Garanti Bankası yönetiminde iki farklı kurum bulunmakta: Banco Bilbao Vizcava Argentaria S.A (BBVA) ve Doğuş Grubu. Bu iki kurumun anlaşmasıyla değerine değer katarak büyüme sağlayan ve hedefini bozmadan yoluna devam eden Garanti Bankası, sunduğu bankacılık ürün ve hizmetleriyle rakiplerinden farklı olmaya devam etmektedir. ‘GarantiPartners’ adını verdiği programdan da girişimciliğe verdiği desteği görebiliriz. GarantiPartners’le ilgili detaylı bilgi için buraya tıklayın.

Türkiye İş Bankası A.Ş.

Türkiye İş Bankası A.Ş.1352 yurt içi ve 23 yurt dışı şubesi olan Türkiye İş Bankası, ülkemizin ikinci büyük bankası olarak hizmet vermektedir. Bireysel ve ticari bankacılık hizmeti sunan ilk ve en büyük özel banka olarak da hizmet etmeye devam etmektedir. 1924 yılında kurulan İş Bankası, Cumhuriyet döneminin ilk ulusal bankası olarak da tarihe geçmiştir. En küçük birikimi değerlendirme ve tasarrufa katma yoluna gitmiş olan bu banka, ülkemizde tasarruf bilincinin gelişmesinde önemli rol oynamış, insanları kumbarayla tanıştırmıştır. Bankamatik adını verdiği ATM’lerin de yayılmasında öncülük etmiştir. Telefon ve internet bankacılığının da ilklerinden olan İş Bankası, WAP teknolojisini ve biyokimlik uygulamasını da Türkiye’de ilk kullananlardan olmuştur. Daha birçok yeniliğe imza atmasıyla bilinen bu banka, tüm gelişmeleriyle bankacılık sektörünün ikinci büyük bankası sıfatını kesinlikle hak ediyor.

Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş.

Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası A.Ş.1784’ü yurt içinde 27’si yurt dışında olmak üzere, toplamda 1811 şubesi bulunan en büyük banka T.C. Ziraat Bankası’dır. 1863 yılında Osmanlı Devleti zamanında kurulan Ziraat Bankası, Türkiye’de bulunan üç kamu bankasından biridir. Ziraat Bankası’nın New York, Londra, Gürcistan, Bağdat, Erbil, Lefkoşa, Akdoğan, Yakın Doğu Üniversitesi, Girene, Karakum, Karaoğlanoğlu, Gazimağusa, Güzelyurt, İskele, Gönyeli, Atina, Gümülcine, İskeçe, Rodos, Cidde ve Priştine’de şubeleri Bulgaristan ve Tahran’da ise temsilcilikleri bulunmaktadır. Son dönemlerde, bankanın iştirakleri arasına katılan Katılım Bankası ise 2015 yılındaki büyük gelişmelerden biridir. Ziraat Katılım’ın başarısını buradan öğrenebilirsiniz. Herkes için etkin bir bankacılık anlayışıyla hareket eden Ziraat Bankası; birçok rakibini geride bırakarak, liderliğini sürdürmektedir. Köklü geçmişine yakışır şekilde, her kesime hitap etmeye çalışarak en saygın bankalardan biri olmaya devam etmektedir.

Müşteri memnuniyetinin sağlanması, hızlı, kolay ve teknolojik çözümlerin üretilmesi her bankanın değerleri içinde yer alır. Ancak bankaların şube sayısının fazla olması, tercih edilme ihtimalini arttırmaktadır. Bu yazımızda Türkiye’nin geçmişi başarılarla dolu, daha güçlü ve daha aktif 10 bankasına yer verdik. Seçim sizin!

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın