Para, Lidyalılardan bu yana günümüzün en önemli araçlarından ve hatta en büyük amaçlardan bir tanesi olarak hayati önem taşır. Ancak hayatımızı, yaşam standartlarımızı, sağlığımızı ve hatta aile kurmamızı bile etkileyen bu aracı nasıl kullanacağımız, nasıl yatırım yapacağımız ve hangi bankaların bizler için en iyisi olduğu konusunda bilgi eksikliği yaşıyoruz. Bazı finans kurumları dünyanın en zengin bankaları olurken, bazıları ise olduğu yerde saymaya devam eden ve para trafiğinin neredeyse yok denecek kadar az olduğu kuruluşlardır.
Uluslararası bankalar, yüksek getiriler sağlayan geniş bir coğrafyada hizmet vermeleriyle tanınır. Bu şöhretlerine rağmen, online olarak sayısız ürünler sunmaktalar ve tüketicilerde sunulan bu hizmetleri kullanmaktan oldukça mutlu gibi görünmektedir. Her yerde karşımıza çıkan şube ve ATM’ler, faiz getiren hesaplar ve gelişmiş teknoloji, bu bankaların daha da büyümelerini sağlamaktadır. Her yerde bankalarına ihtiyaç duyan ve finans kurumlarının sunamadıkları geniş yelpazeli sigorta ve kredi seçenekleriyle birlikte dijital bankacılık hizmetlerine ihtiyacı olan tüketiciler için ticari bankalar oldukça uygundur.
Birçok ürününün ve hizmet faktörlerinin dikkate alınmasıyla, ihtiyaçları karşılamak için doğru bankayı seçmek de oldukça zor olabilir. Dahası, rekabetçi faiz oranları sunan bir banka seçtiğinizden emin olmak isteyebilirsiniz. Bizler de bu nedenle, bazıları ülkemizde de faaliyet gösteren 2016 yılının en iyi bankalarının listesini sizler için derledik. Hayatımızda her şeyi paraya göre endekslediğimizi düşünürsek, sizce bizler için en uygun banka hangisi? İşte bu sorunun cevabına birlikte göz atıyoruz.
Huzurlarınızda 2016 yılının en iyi bankaları:
10 U.S. Bank
U.S. Bank, yüksek ortalamalı 12 aylık Mevduat Oranına sahiptir. Yani bu da 0.10 senelik faiz oranına denk gelmektedir ve 6.95 dolar kadar rakiplerinden biraz daha düşük işletim ücreti almaktadır. Bu banka aynı zamanda da kredi kartları, mortgage ve otomobil kredileri gibi mevduat hizmetleri de sunmaktadır.
9 PNC Bank
PNC Bank; brokerlik hesapları, hisse senedi ve tahvil, eğitim hesapları, sigortanın da dahil olduğu bir dizi bankacılık ve finans ürünleri sunmaktadır. Aynı zamanda 0.05 yıllık faiz oranı ile listemizde bulunan en yüksek ikinci tasarruf hesabı oranına sahiptir. İşletim ücreti ise aylık 7 dolardır.
8 HSBC Bank
Basit bir şekilde anlatacak olursak; eğer hesap işletim ücreti ödemek istemiyorsanız, HSBC sizler için oldukça iyi bir seçimdir. Temel Bankacılık hesabı için sadece 3 dolarlık bir ödeme gerekmektedir. Tüketiciler; seçim, ek kredi kartı ve ilişkili tasarruf hesabı seçeneklerinin sunulduğu “Avans ve İşletme Denetimi” gibi birçok özelliği de kullanabiliyorlar. Geçtiğimiz sene, ülkemizde de şubeleri olan banka HSBC Türkiye’den resmen çıkıyor, haberiyle gündeme gelmişti. Ancak bu şirkete henüz alıcı çıkmış değil.
7 Great Western Bank
Great Western Bank, listemizde bulunup işletim ücreti almayan sadece iki finans kurumundan bir tanesidir. Aynı zamanda da %0.15 oranında yıllık faiz oranına sahiptir. Bu banka, tam bir mevduat hesabının ürün yelpazesi sunmasının yanı sıra; kredi, yatırım ve sigorta gibi hizmetler de vermektedir.
6 First Niagara Bank
First Niagara Bank, 2016 yılının en iyi bankalarından bir tanesi olarak 12 aylık yüksek bir mevduat oranı sunmaktadır. 500 dolarlık minimum açılış bakiyesi ile %0.50 oranında yıllık faiz oranına sahiptir. Ayrıca %0.10 YFO ile listemizde bulunan herhangi bir bankadan daha yüksek bir tasarruf hesap oranı sunmaktadır.
5 First Midwest Bank
First Midwest Bank listemizde hesap işletim ücreti almayan bir diğer finansal kurumdur. Şubeleri Illinois, Indiana ve Iowa ile sınırlı olsa da bankanın Allpoint adındaki ağı sayesinde ulusal çapta 50 bin ATM’si bulunmaktadır.
4 Citibank
Citibank, müşterilerine birçok kredi kartı seçeneğinin de bulunduğu güvenli ve öğrenci kartlarından, iş ve seyahat kartlarına kadar uzun bir seçenek listesi sunmaktadır. Aynı zamanda bu banka çeşitli yatırım seçenekleri de sunmaktadır. 12 dolarlık işletim ücreti ile listemizde bulunan en yüksek ödeme alan bankalardan bir tanesi olmasının yanı sıra, %0.15 oranında YFO ile en yüksek mevduat oranlarından bir tanesine de sahiptir.
3 Chase
Chase de Citibank gibi 12 dolarlık işletim ücretine sahip listemizdeki diğer bir banka olsa da sunmuş olduğu geniş ürün yelpazesi ile uygun bankacılık seçenekleriyle hizmet verir. 5300 şubesi ve 15.500 ATM’sinin bulunması, Chase için önemli bir özelliktir; çünkü her ne kadar %0.01 YFO tasarruf oranına sahip olsa da bu oran listemizde bulunan birçok banka için de geçerlidir.
2 Bank of America
12 dolarlık işletim ücreti alan yüksek geri ödemeli bankalardan biri olsa da Bank of America yüksek düzeyli kolaylıklar sunmaktadır. Ülke geneline yayılmış 16 binden fazla ATM’si ile müşterilerinin kolaylıkla para yatırmalarını ya da çekmelerini sağlamaktadır.
1 Wells Fargo
Çok sayıda ATM’si olmamasına rağmen, Wells Fargo’nun çoğu Birleşik Devletler’de olmak üzere 6200’ün üzerinde şubesi bulunmaktadır. Wells Fargo’nun 2016 yılının en iyi bankası olarak başka avantajları da bulunmaktadır. 2016 yılının en iyi bankası müşterilerine; bir dizi mevduat ürünleri, kredi ve yatırım seçenekleri ve akıllı telefon bankacılığı gibi hizmetler de sunmaktadır.
Geri ödemede fazla zorluk çekmeyeceğimiz, şubelere veya genel merkezlere gitmeden de işlerimizi halledebileceğimiz, yatırımlarımızdan yüksek oranda kar elde edebileceğimiz ve en önemlisi de ürün sonrası hizmetleri ya da müşteri temsilcilerinin yardımlarından memnun kalmamızı sağlayan bir finans kurumunu bizler için en iyi banka yapan özelliklerdir. Bu nedenle bizler de bu hizmetleri çok iyi bir şekilde sunabilen bankaların listesini sizler için derleyip, paylaştık. Gelelim sorumuza, peki sizce bir bankayı en iyi yapan özellikler nelerdir? Sorumuzun cevabı ile bu konu hakkındaki düşünce ve yorumlarınızı da bizlerle paylaşırsanız, seviniriz…