Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Morgan Stanley: Asya’daki Büyüme ABD ve Avrupa’yı Geride Bırakacak

Morgan Stanley, bölgenin faiz şoklarından batılı muadilleri kadar etkilenmediği için Asya’nın büyümesinin bu yılın sonuna kadar ABD ve Avrupa’yı geride bırakacağını tahmin ediyor.
Morgan Stanley: Asya’daki Büyüme ABD ve Avrupa’yı Geride Bırakacak
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

ABD merkezli yatırım bankası Morgan Stanley, bölgenin faiz şoklarından büyük ölçüde kurtulmuş olması nedeniyle, Asya’nın büyümesinin yıl sonuna kadar ABD ve Avrupa’dan daha fazla olacağını tahmin etti.

Yatırım bankasının Asya Baş Ekonomisti Chetan Ahya, “Bu yılın dördüncü çeyreğine kadar Asya’nın büyümesinin ABD ve Avrupa’yı yaklaşık 450 baz puan geride bırakacağını düşünüyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Ahya, batı geride kalırken Asya’nın daha sağlıklı büyüme oranları sağlamasının beklendiğini belirterek, bunun da ötesinde, Çin’in geniş kapsamlı toparlanmasının bu yılın ikinci yarısında görüleceğini ve üç büyük Asya ekonomisi Hindistan, Endonezya ve Japonya’da güçlü iç talep olduğunu söyledi.

ABD ve Avrupa’daki Enflasyon Etkili

Morgan Stanley yöneticisi, ABD ve Avrupa’ya atıfta bulunarak, “Bu önemli enflasyon sorununa sahip olmaları nedeniyle, her iki ekonomideki büyümenin kesinlikle kısıtlanmasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Yetkili, bu piyasalardaki merkez bankalarının enflasyonu kontrol altına almak için politika faizlerini kısıtlayıcı bölgeye çekmek zorunda kaldıklarını da sözlerine ekledi. Asya’nın ABD ve Avrupa’nın yaşadığı faiz oranı şokunu görmediğini belirten Ahya, bölgede enflasyonunun diğer iki bölgeye kıyasla neredeyse yarı yarıya arttığını ifade etti.

ABD’de enflasyon, FED’in yıllık yüzde 2 hedefinin oldukça üzerinde tutuluyor. Geçen Haziran’da yüzde 9,1 ile zirve yapan enflasyonun, son açıklanan Mayıs verilerinde yüzde 4’e gerilediği görüldü.

Enflasyon düşüş eğiliminde olurken, FED dün gerçekleştirdiği toplantıda faiz oranlarında bir değişiklik yapmadı. Ahya, Çin’deki toparlanmanın bu yılın ikinci yarısında genişlemesini beklediklerini belirterek, büyümenin bu yıl yüzde 5,7 olacağını tahmin etti.

Hindistan, Endonezya ve Japonya’nın da kendi iç talep toparlanma döngülerine sahip olmasının, bölgenin genel büyüme oranını desteklediğini vurgulayan Ahya, “Hindistan da son beş yıldır yapısal reformlar uyguluyor. Bu da özel yatırımları artırıyor” diye konuştu.

Hindistan’ın büyümesinin 2023′te yüzde 6,5 olarak gerçekleşeceğini tahmin etti. Morgan Stanley, Japonya’nın deflasyonu geride bırakma konusunda iyi bir noktada olduğu, ancak ABD ve Avrupa kadar şiddetli enflasyon sorunları yaşamadığı görüşünde.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.