Borsa İstanbul BIST 100 endeksi 2 Kasım’da tepki alımlarıyla günü yüzde 1,8 artışla 10 bin 961 puandan tamamladı. Matriks verilerine göre Bank of America (BofA) müşterileri 3,9 milyar TL’lik net alım gerçekleştirdi.
BofA müşterilerinin en çok alım yaptığı hisseler 1,1 milyar TL ile Yapı ve Kredi Bankası (YKBNK) ve 952 milyon TL ile Türk Hava Yolları (THYAO) oldu. Paratic Piyasalar verilerine göre YKBNK yüzde 4,9 artışla 35,64 TL’ye, THYAO yüzde 7,7 artışla 261 TL’ye yükseldi.
BofA’nın en çok alım yaptığı diğer hisseler:
- Akbank (AKBNK): 769,1 milyon TL
- Türkiye İş Bankası (ISCTR): 552,1 milyon TL
- Bim Birleşik Mağazalar (BIMAS): 359,6 milyon TL
- Türk Altın İşletmeleri (TRALT): 284,9 milyon TL
- Tüpraş (TUPRS): 200,7 milyon TL
- Anadolu Efes (AEFES): 135,8 milyon TL
- Emlak Konut GYO (EKGYO): 115,2 milyon TL
- Sabancı Holding (SAHOL): 110,2 milyon TL
Aracı kurumların net işlem dağılımı tek başına endeks hareketinin nedeni olarak değerlendirilemez. Aracı kurum dağılımı verisi, kurumun müşterileri adına yaptığı işlemleri de içerir; kurumun hisseye ilişkin görüşünü göstermez.