Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Rusya’dan AB’ye Yanıt: Doğal Gaz Yaptırımı Şantaj Amaçlı Değil

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Polonya ve Bulgaristan’a uygulanan doğal gaz yaptırımına dair tartışmalara yanıt verdi.
Rusya’dan AB’ye Yanıt: Doğal Gaz Yaptırımı Şantaj Amaçlı Değil
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Rusya’nın enerji şirketi Gazprom, ruble ile ödeme kararına uymadıkları gerekçesiyle Polonya ve Bulgaristan’a yönelik doğal gaz ihracatını durdurma kararı almıştı. Bu karar sonrası Batılı ülkelerden açıklamalar geliyor.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Gazprom’un yaptırım kararı ile Rusya’nın doğal gaz ihracatını şantaj olarak kullandığını iddia etmişti. Bu açıklamalara Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov’dan yanıt geldi.

Kremlin sözcüsü Polonya ve Bulgaristan’a yönelik ihracatın durdurulmasının, şantaj amacıyla yapıldığı iddialarını reddetti. Peskov, Rusya’nın güvenilir bir enerji tedarikçisi olduğunu ve şantaj yapmadığını sözlerine ekledi.

‘Uygun Ödeme ile Sevkiyat Sürebilir’

Peskov ayrıca Polonya ve Bulgaristan’ın gaz sözleşmeleri kapsamında uygun biçimde ödeme yapmalarının, arzın devamı için temel teşkil edeceğini belirterek, Rusya’nın gaz ödemesinin transferinden kaynaklanan tüm riskleri ruble olarak hesapladığını söyledi.

Gazprom’un almış olduğu bu karara farklı çevrelerden tepkiler geliyor. AB’nin yanı sıra İngiltere’den de tepki dolu ifadeler içeren açıklamalar yapıldı. İngiltere Başbakan Yardımcısı Dominic Raab, Rusya’nın bu kararını zorbalık olarak tanımladı.

GCM Yatırım Banner

Rusya, Ukrayna savaşı nedeniyle Batılı ülkelerin ekonomik yaptırımlarına yanıt olarak, dost olmayan ülkelere doğal gaz ihracatının ruble ile yapılmasını şart koşmuştu.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.