Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından 10 Haziran tarihli bülten ile Türkiye Sigorta (TURSG) ve Goodyear Lastikleri’nin (GOODY) bedelsiz sermaye artırımı kararlarına onay verildi.
Türkiye Sigorta tarafından 13 Mart 2026’da yönetim kurulunda alınan karar ile 50 milyar TL kayıtlı sermaye tavanı içerisinde 10 milyar TL olan mevcut sermaye 20 milyar TL’ye yükseltilecek.
Şirket kâr payından yüzde 100 oranında bedelsiz sermaye artırımı gerçekleştirecek.
Goodyear Lastikleri A.Ş. ise 25 Mart 2026 tarihinde yönetim kurulunda yüzde 462,96296 oranında bedelsiz sermaye artırımı kararı almıştı.
SPK’nın onayı ile birlikte 400 milyon TL olan kayıtlı sermaye tavanı aşılarak 270 milyon TL olan mevcut sermaye 1,52 milyar TL’ye yükseltilecek.
İç kaynaklardan yapılacak 1,25 milyar TL’lik artırım, özsermaye enflasyon düzeltme farklarından karşılanacak.