Cleveland Fed Başkanı Beth Hammack, ABD Merkez Bankası’nın enflasyonla mücadelede daha sıkı bir politika izlemesi gerektiğini söyledi. CNBC’ye konuşan Hammack, son dönemde fiyat artış hızında yavaşlama görülmesine rağmen enflasyonun hâlâ Fed’in yüzde 2 hedefinin oldukça üzerinde bulunduğuna dikkat çekti.
Hammack, “Şimdi harekete geçme zamanı” diyerek faiz artışına yönelik desteğini yineledi. Finansal koşulların para politikasının ekonomiyi yeterince kısıtlamadığını gösterdiğini belirten Hammack, yüksek enflasyonun hane bütçeleri üzerindeki baskısının giderek arttığını ifade etti.
Temmuz ayındaki Fed toplantısında politika faizinin yüzde 3,50-3,75 aralığında sabit tutulmasına karşı çıkan üç üyeden biri olan Hammack, 25 baz puanlık faiz artışını desteklemişti.
Hammack, enflasyonun hedefin üzerinde kalmaya devam etmesinin fiyat baskılarının kalıcı hale gelmesi riskini artırdığını söyledi. Özellikle çalışanların gelirleri artsa bile temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorlandığını belirten Fed yetkilisi, enflasyonla mücadelenin gecikmesinin hanehalkı ve şirketler üzerindeki maliyeti artırabileceği uyarısında bulundu.
Piyasa fiyatlamaları ise Fed’in Eylül ve Ekim toplantılarında faiz oranlarını sabit tutacağı, bir sonraki faiz artışının ise aralık ayında gelebileceği beklentisine işaret ediyor.