Toyota markası telafuz edildiği andan itibaren çoğu kişinin aklında beliren arazi araçları olur. Corolla tarihini de unutmamak kaydıyla. Taşımacılık adına büyük görevlerin üzerinde imzası bulanan Hilux pick-up, biraz güncelleme geçirdi. Bundan 49 sene önce 2R l4 motorla çıkışı yapılan Hilux, yaşamı boyunca zirvede kalabilen bir model olmuştur. Son olarak 2015 yılında 8. jenerasyonu tanıtılmıştı.
Arazilerin kemikli aracı şimdi de biraz makyaj görerek 9. neslinden önce ufak operasyon geçirmiş oldu. Tayland’da ilk olarak gözüken Hilux, bizim ülkemizde olmayan Rocco versiyonuyla görüntülendi. Ancak Rocco güncellemeyle beraber versiyon olarak gelebilir. Yeni pick-upa ilk başta ne yapılmış ki? gibi kendinize sorular sorabilirsiniz. Ağırlıklı olarak dış kısımda çalışılarak büyük abisi Amerikan Tundra yolunda ilerliyor.
Hilux’un Rocco adıyla geçirdiği operasyonda parça yerleşimlerinde değişim görüyoruz.8. nesliyle oldukça kararlı bir yapıya bürünen Hilux, 3. senesinde değişik versiyon ve yapıyla gelecek. Keen Look bakışı altındaki hissiyattan kaybedilen bir şey yok.
Rocco ile gelen siyah ızgara, güncel Hilux’un krom ızgarasının renk değişimine gidilmiş hali diyebiliriz. Far yapısı ve kaputunda operasyon yapılmamış.
Hilux’un alt kısımları da makyaj operasyonu yapılan bölümler arasında.2017 modelleriyle yan yana koyduğumuzda tamponun özellikle sis farı ve alt havalandırma kısmına gidilen yolların değiştirildiğini farkedeceksiniz.
Dediğimiz kısımlarda kavisin derinlemesine ve fazla verilmesi güçlü pick-upın asi tarafını ortaya çıkarmış.
Rocco dediğimiz yeni aksesuara dayalı versiyon, profilinde de göze batan unsurlara sahip.Bunlardan birincisi çamurluk dodikleri! Tam off road moduna girmiş diyemeyiz ancak o yöne doğru niyetini belli ediyor. Çift kabin versiyon üzerine kurulu Rocco’da (bizdeki ismi ne olur bilmiyoruz) dişli 18″ arazi lastikleri standart sunulacak.
Hilux’un arka tarafına dolandığımızda fazla değişen bir şey göremiyoruz.Arka çamurluk üzerinde Rocco yazısıyla başlayan hareketli yapısı, yine siyah roll bar ile Toyota müşterilerine aksesuar seçeneklerini otomatik olarak kendi sunuyor.
Bunların dışında stopların biçim ve renkleri aynen bırakılmış. Tamponu da parlak kromdan siyah ve daha mat hale getirilmiş.
İç mekanı incelediğimizde yine bir fark bulamadık.Toyota son yıllarda yaptığı keskin duruş bakışlarıyla beraber, iç görselde de büyük yol katetti. Hilux’un kaliteli malzeme yapısının ardında kullanılan beyaz-lila aydınlatma renkleri çok başarılı.
Orta konsola verilen Toyota Touch ekran, düzenli duran klima kontrol bölgesiyle oldukça uyumlu. Keza direksiyonun fonksiyonel ve kullanıcılar tarafından fevkalade olarak nitelendirilen hissiyatı da artısı.
Toyota, Hilux’da motor hacim değişimine makyajlı versiyonla geçecek.Bildiğimiz gibi üst versiyonlarda 2.8L dizel ünite kullanılmaktadır. 177 hp güce sahip bu motor 450 nm tork ile su geçişleri ve arazi koşullarında gelişmiş 4×4 sistemi ile harika bir uyum içerisinde çalışmaktaydı.
Ülkemiz için motor konusunda ne olacağını konuşacak olursak; aldığımız son haberlere göre yüksek vergi oranlarına yönelik 2.8L lüks otomatik versiyonu kaldırılarak tek tip 2.4L 150-177 hp ile değiştirileceğini öğrendik. Başka bir seçenek olan 2.7 benzinli ise 166 hp güç ve 245 nm torkla sunulacak. Tabi benzin versiyon bizde olmayacak.
Fiyatlarında radikal bir değişim olmayacak.105 bin TL ile 135 bin TL arasında olan fiyatlar döviz tarafında bir şey olmadığı sürece aynı. Ancak Rocco versiyonu veya bizde hangi isimle olacaksa fiyatının 150 bin TL civarlarında olmasını tahmin ediyoruz.
Toyota’nın Hilux’a sessiz sedasız uyguladığı makyajda ahım şahım bir şey göremedik. Hatta genel olarak %80‘in aynı bırakıldığını söyleyebiliriz.
İlginizi Çekebilir :
İşin merkezine baktığımızda 49 senelik şampiyon kendini bozmadan, yine en kaliteli şekilde devam ediyor diyebiliriz. Bakalım 2018 yılı versiyonunda canlı gözle nasıl gözükecek!