Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Türk Yatırımcının Göz Bebeği Hisseler Artık MSCI Endeksinde

MSCI Kasım ayı raporuna göre Türkiye Endeksi'ne 19 hisse dahil olurken 3 hisse çıkarıldı. Detaylar haberin içerisinde yer alıyor;
Türk Yatırımcının Göz Bebeği Hisseler Artık MSCI Endeksinde
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Türkiye’deki önde gelen şirketlerin hisse senetlerini içeren borsa Morgan Stanley Capital International (MSCI) Türkiye Endeksi’ne ilişkin Kasım ayı değerlendirmeleri yayımlandı. Rapora göre endekse 19 yeni Türk şirketlerinin hissesi eklenirken 3 hisse çıkarıldı.

Küresel piyasaların yakından takip ettiği MSCI endeksine ilişkin detayları Eylül ayında yayımlanan makalemizde okuyabilirsiniz.

Kasım ayı raporunda, MSCI Global Small Cap Endeksi kapsamında olan Türkiye Endeksi’ne 19 yeni hisse eklenirken endeksten 3 hisse çıkarıldı. Endekse eklenen hisseler şu şekilde sıralandı;

  • Akçansa Çimento Sanayi (AKCNS)
  • Anadolu Sigorta (ANSGR)
  • Batıçim Batı Anadolu Çim (BTCIM)
  • Bosch Fren Sistemleri (BFREN)
  • Eczacıbaşı Yatırım Holding (ECZYT)
  • Enerya Enerji (ENERY)
  • İzdemir Enerji Elektrik (IZENR)
  • Kaleseramik Çanakkale (KLSER)
  • Kardemir A Grubu (KRDMA)
  • Kayseri Şeker Fabrikası (KAYSE)
  • Konya Çimento Sanayii (KONYA)
  • Mia Teknoloji (MIATK)
  • Peker Gayrimenkul Yatırım (PEKGY)
  • Politeknik Metal Sanayi (POLTK)
  • SDT Uzay ve Savunma (SDTTR)
  • Torunlar Gayrimenkul (TRGYO)
  • Türkiye Sigorta A.Ş. (TURSG)
  • Verusa Holding (VERUS)
  • Yeo Teknoloji Enerji (YEOTK)

MSCI, Kasım ayı endeks değerlendirme raporuna göre endeksten Borusan Mannesmann (BRSAN), Oyak Çimento Fabrikaları (OYAKC) ve Türk Traktör (TTRAK) çıkarıldı.

Yukarıda bahsedilen değişikliklerin 30 Kasım 2023 seans kapanışından itibaren geçerli olacağo MSCI’dan yapılan açıklamada yer aldı.

GCM Yatırım Banner
Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın