Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Rusya’nın Yeni İddiası: Ukrayna’daki Savaşı NATO Uzatıyor

Dmitriy Peskov, NATO’nun Ukrayna rejimine savaşı dayattığını iddia ederek, bu durumun zorluklara sebebiyet verdiğini söyledi. İşte detaylar;
Rusya’nın Yeni İddiası: Ukrayna’daki Savaşı NATO Uzatıyor
HABER GİRİŞ

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kuzey Atlantik Antlaşması Örgütü’nü (NATO) Ukrayna’daki savaşı uzattığını iddia etti. Peskov, NATO’nun Ukrayna rejimine savaşı dayattığı ve bu durumun son Ukraynalı kalana kadar süreceğini savundu. Ayrıca örgütün Ukrayna’ya silah gönderdiğini söyledi.

Rusya’nın başkenti Moskova’da gazetecilerle güncel konuları değerlendirdi. NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’ın söylediği, “Ukrayna’nın ileride NATO üyesi olabilmesi için önce egemen ve bağımsız bir devlet olarak kalabilmesi gerektiği” cümleyi de değerlendiren Peskov, “Bu, NATO’nun aydınlandığı anlamına gelmez.” dedi.

NATO’nun Ukrayna rejimine savaşı dayattığını yineleyen Peskov, bu durumun savaşı uzattığını ve Ukrayna yönetiminde zorluklara sebebiyet verdiğini kaydetti.

Sözcü Peskov, Avrupa Birliği’nin (AB), Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerinin soruşturulması için mahkemenin kurulmasına yönelik girişimlerine de değindi. AB’nin bahsi geçen girişimlerinin meşruiyetinin olmayacağını savundu. Ayrıca Rusya’nın kabul etmeyip, kınayacağını ekledi.

Leyen: Rusya Özel Bir Mahkeme ile Soruşturulmalı

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen dün yaptığı açıklamada, Ukrayna’da Rusya tarafından işlenen savaş suçlarının soruşturulması için özel bir mahkemenin kurulması gerektiğini vurgulamıştı.

Ayrıca Leyen, Avrupa tarafından dondurulan Rus varlıklarının iadesinin yapılmayacağını ve bu varlıkların Ukrayna’nın yeniden inşası için kullanılmasını istediklerini açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler’in (BM) Kasım ayında yaptığı bir açıklamadaysa Rusya’nın Ukrayna’daki eylemlerine karşı tazminat ödemesi gerektiğini tanıyan bir kararı onaylamak için oy kullanımına gitmişti.

Oylama sonucunda meclisin 193 üyesinden 94’ü bu kararı desteklemişti. Rusya’nın bu tür eylemlerden kaynaklanan her türlü zarar ve uluslararası hukuka aykırı tüm eylemlerin yasal sonuçlarına katlanması gerektiğini belirtmişti.

KAYNAK: AA

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.