Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Rusya’ya Bir Yaptırım da Apple’dan Geldi

ABD’li teknoloji devi Apple, Rusya’ya yaptırım uygulayan firmalar arasında katıldı.
Rusya’ya Bir Yaptırım da Apple’dan Geldi
HABER GİRİŞ

Rusya’nın Ukrayna’yı işgali sonrası, batılı ülkelerin baskısı ile beraber çeşitli çevrelerden baskılar gelmeye devam ediyor. Son olarak ABD merkezli teknoloji firması Apple, Rusya’daki ürün satışlarını durdurduğunu açıkladı.

Açıklama ile beraber şirketin Rusya sitesinde satışlar yapılamıyor. Apple konuyla ilgili duyurusunda, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinden derin endişe duyduğunu ve buna karşılık bir dizi önlemler aldığını belirtti.

Teknoloji devi Rusya’ya ihracatı durdurdu. Ayrıca Apple Pay ve Aple Haritalar hizmetleri de bölgeye özel olarak sınırlandırıldı. Ülkenin yerel haber kaynakları RT ve Sputnik artık Rusya dışındaki App Store mağazalarından indirilemiyor.

Apple’ın kararı, teknoloji şirketlerinin Rusya’ya karşı harekete geçmek için artan kamuoyu baskısı ile karşı karşıya kalmasıyla geldi. Ukrayna hükümeti geçen hafta Apple’dan uygulama mağazasını Rusya’da sunmayı bırakmasını istemişti.

Facebook, YouTube ve Twitter, Avrupalı ​​yetkililerin Rus yanlısı propagandaya karşı harekete geçmeleri için yoğun baskıları nedeniyle Rus medyası tarafından paylaşılan içeriği engellemeye başladı.

Google ve YouTube geçtiğimiz günlerde Rus medyasına ait kaynakların gelir etmesini engellemişti. YouTube ilgili kaynakların para kazanma özelliğini duraklattığını açıklamıştı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın