Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu kararı doğrultusunda uygulanan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında Sur Tatil Evleri Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (SURGY) payları için tedbir uygulanacağını açıkladı.
Buna göre SURGY.E payları, 12 Ağustos 2026 seans başından 11 Eylül 2026 seans sonuna kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.
Borsa İstanbul açıklamasında, VBTS kapsamında getirilen tedbirlerin payın işlem gördüğü pazarın işlem kurallarından bağımsız olarak uygulandığı belirtildi. Tedbirler, diğer düzenlemeler kapsamında uygulanan işlem esaslarından ayrı şekilde, belirtilen sürenin sonuna kadar geçerli olacak.
SPK’nın 5 Aralık 2024 tarihli kararı kapsamında ise açığa satış işlemleri yalnızca BIST 50 endeksinde yer alan paylarda yapılabiliyor.