Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Google ve YouTube Rus Medyasının Gelir Elde Etmesini Engelledi

Savaş tüm hızıyla devam ederken, yaptırımlara yenileri ekleniyor. Son olarak Google’dan medya kaynaklarının para kazanmalarını engellemeye başladı.
Google ve YouTube Rus Medyasının Gelir Elde Etmesini Engelledi
HABER GİRİŞ

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısı sonrası, dünyanın dört bir yanından yaptırım haberleri geliyor. ABD ve pek çok Avrupa ülkesi ağırlıklı olarak ekonomik yaptırımlarda bulunuyor.

Bunlardan sonuncusu ise teknoloji devi Google oldu. Firma, Rusya hükümeti tarafından finanse edilen medya kuruluşlarının, kendi reklam kazanma yollarını kapatma kararı aldı.

Google ile beraber şirketin bünyesi altında bulunan YouTube da reklam geliri olarak ambargo uygulamaya başladı. Böylece devlet destekli medya kanalları, gösterdikleri Google ve YouTube kaynaklı reklamlardan kazanç elde edemeyecek.

Video paylaşım platformundan yapılan açıklamada, “Son yaptırımlarla bağlantılı birkaç Rus kanalı da dahil olmak üzere bir dizi kanalın YouTube’da para kazanma özelliğini duraklatıyoruz” ifadeleri kullanıldı.

Geçtiğimiz günlerde sosyal medya devi Facebook’tan da benzer bir adım atılmıştı. Alınan karara dair açıklamada bulunan bir şirket yetkilisi, kararın olağanüstü koşullar nedeniyle alındığını ve ve Alphabet’in gerekmesi halinde yeni adımlar atabileceğini belirtti.

GCM Yatırım Banner

Yaptırımlar kapsamında pek çok Avrupa ülkesi, Rusya’ya hava sahasını kapatma kararı almıştı. İngiltere, Letonya, Estonya, Polonya, Çekya, Romanya, Litvanya ve Bulgaristan alınan yaptırım kararları doğrultusunda, hva sahalarını Rusya’ya kapatma kararı almışlardı.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.