Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

JPMorgan’dan Bitcoin Raporu: Ralli Erken Başladı

Yatırım bankası JPMorgan, Bitcoin’in halving olayına sayılı günler kala madencilik stoklarındaki düşüşün, tüccar için cazip bir giriş noktası oluşturduğunu belirtti.
JPMorgan’dan Bitcoin Raporu: Ralli Erken Başladı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Bitcoin’in dört yılda bir gerçekleşen madencilik yarılanması (halving) olayı öncesi dünyanın önde gelen finans kurumları tarafından peşi sıra raporlar geliyor. Son olarak ABD’nin önde gelen yatırım bankalarından JPMorgan tarafından bir araştırma raporu paylaşıldı.

Sizce Bitcoin Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Raporda Bitcoin yarılanması öncesinde madencilik stoklarındaki son zayıflığın yatırımcılar için cazip bir giriş noktası sunduğu belirtildi. JPMorgan, ABD’de listelenen 14 Bitcoin madencisinin toplam piyasa değerinin 31 Mart’tan 15 Nisan’a kadar 5,8 milyar dolar düşerek 14,2 milyar dolara gerilediğine dikkat çekti.

Madencilik hisselerinin tamamı Bitcoin’in altında performans gösterdi ve hepsi en az yüzde 20 kayıp yaşadı. Raporda Bitcoin’in yılbaşından bu yana yüzde 40, son altı ayda ise yüzde 130 oranında değer kazandığı, zira halving sonrası tipik rallinin bir kısmının öne çekildiği ifadeleri yer aldı.

Halving olayı Bitcoin arzındaki büyüme hızını yavaşlatıyor ve 19-20 Nisan civarında gerçekleşmesi bekleniyor. Analistler, Bitcoin yarılanmasının ufukta görünmesiyle birlikte, hem BTC hem de madencilik hisselerinde volatilite ile ticaret hacminin artmasını beklediklerini ekledi.

JPMorgan, madencilik kârlılığının Nisan ayının ilk iki haftasında daha düşük olduğunu, çünkü hashrate büyümesinin Bitcoin fiyatının değer kazanmasını geride bıraktığı bilgisini verdi. Halving olayına sayılı günler kala BTC’de kayıplar artıyor. Kripto para birimi yazım itibarıyla 62.800 dolar seviyesinde işlem görüyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.