Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

FED’in Ardından Hong Kong’dan da Faiz Artışı Geldi

FED ile paralel ilerleyen Hong Kong Merkez Bankası da aynı oranda faiz artışı yaptı. Karar sonrası piyasalar negatif seyrediyor
FED’in Ardından Hong Kong’dan da Faiz Artışı Geldi
Son Güncelleme: 
Yorum

Hong Kong Merkez Bankası, 28 Temmuz tarihli faiz kararını açıkladı. Hong Kong Para Otoritesi (HKMA) tarafından paylaşılan bilgiye göre faiz oranı 75 baz puan artırılarak, yüzde 2,75’e yükseltildi.

Daha önceki kararlarında da ABD Merkez Bankası’nın (FED) adımlarını izleyen Hong Kong, son verdiği kararda da bu tabloyu değiştirmedi.

Açıklamada, FED’in 27 Temmuz’da federal fon oranını 75 baz puan artırdığına dikkat çekildi. Hong Kong Merkez Bankası, ABD dolarına bağlı döviz kur rejimi nedeniyle 1983 yılından bu yana para politikası adımlarında, FED’in izinden ilerliyor.

Faiz Kararı Sonra Hong Gong Piyasalarında Negatif Hava Hakim

Faiz Kararı Sonra Hong Gong Piyasalarında Negatif Hava Hakim
Kaynak: MarketWatch

Ana borsa endeksi olan Hang Seng (HSI), TSİ 08.30’da yüzde 0,42 azalışla işlem görüyor. 20.581,97 puanda seyreden endeks, son kapanışını 20.670,04 puandan yaptıktan sonra yeni güne 20.712,50 seviyesinden başladı.

Artıda açılışın ardından dalgalı bir performans göstererek 20.527,00 – 20.804,50 arasında hareket etti. Endeksi oluşturan şirket hisselerinden 29 tanesi primli seyrederken, 37 tanesi düşüş gösterdi.

Hang Seng China E. yüzde 0,20’ye denk gelen 14,44 puanlık kayıpla 7.076,36 puandan işlem görüyor. 24 şirket hisse senedinde artış, 24 tanesinde ise azalış oldu.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu