Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

ECB Yetkilisi Wunsch’tan Ek Faiz Uyarısı: Petrole Dikkat Çekti

Belçika Merkez Bankası Başkanı Pierre Wunsch, enflasyonun şu anda doğru yolda olmasına rağmen petroldeki şokların yeni faiz artırımları getirebileceğini söyledi.
ECB Yetkilisi Wunsch’tan Ek Faiz Uyarısı: Petrole Dikkat Çekti
HABER GİRİŞ

Belçika Merkez Bankası Başkanı ve Avrupa Merkez Bankası (ECB) politika yapıcısı Pierre Wunsch, son Euro Bölgesi enflasyon rakamlarının rahatlatıcı olduğunu ancak petrol fiyatlarının ECB’yi başka bir faiz artırımına itebilecek risk oluşturduğunu söyledi.

Pierre Wunsch son fiyat artışları ile ilgili, “Biliyorsunuz bu, enflasyonu yukarı itebilecek faktörlerden biri. Enflasyon, 2025’teki hedefimize ulaşamayacağımız kadar yüksek olabilir, o zaman bence daha fazlasını yapmak zorunda kalacağız” açıklamasını yaptı.

Enflasyonun marjinal düzeyden fazla olmamak üzere tahminin üzerinde olması durumunda daha fazlasını yapabileceklerini söyledi. Bunun Avrupa Merkez Bankası için bir yaklaşım değişikliğine işaret edip etmediği sorulduğunda, Wunsch, 2021′de pek çok üyesinin enerji piyasalarının neden olduğu enflasyonu geçici olarak tanımladığını belirtti.

Petrol fiyatları Eylül ayında keskin bir şekilde yükselerek Kasım 2022′den bu yana ilk kez varil başına 90 dolar eşiğini aştı ve son günlerde hafif geriledi. Yıkıcı boyutta İsrail-Hamas savaşının ortasında büyük bir istikrarsızlık potansiyeli şu anda piyasada kendisini gösteriyor.

Avrupa Merkez Bankası Eylül ayında faiz oranlarını rekor seviyelere yükseltti. Banka mevcut oranın yeterince uzun bir süre sürdürülürse enflasyonun hedefe zamanında dönmesine önemli katkı sağlayacağını bildirdi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın