Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Dönmez: Bu Yıl Doğal Gaz Tüketimi Geçen Yıla Göre Az Olacak

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Dönmez, doğal gaz tüketim ile ilgili değerlendirmede bulunarak Saros FSRU'nun ne zaman devreye alınacağını açıkladı. İşte Detaylar...
Dönmez: Bu Yıl Doğal Gaz Tüketimi Geçen Yıla Göre Az Olacak
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, dün gerçekleşen kabine toplantısı sonrasında elektrik ve doğal tüketimine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Bakan Dönmez, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleşen Kabine toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan, TürkAkım’ın tam kapasiteye yakın çalıştığını kontrat kapasitesi ile boru kapasitesi arasında çok fark olmadığını kaydetti. Ayrıca doğal gaz depolarının sürekli kullanılacağı düşüncesinin yanlış olduğunu belirtti.

Depoların boru gazının karşılayamadığı ihtiyacı karşılamak için oluşturulduğunu vurguladı. Geçen sene olduğu gibi kaynaklardan birinde sorun olabileceğini söyledi. Onlar dikkate alındığında depoların kritik olduğunu aktardı.

“Bu  Yıl Doğal Gaz Tüketimi Geçen Yıla Göre Daha Az Olacak”

Elektrikte yenilenebilir enerji payının bu yıl daha yüksek olduğunu belirtti. Geçen yılın kurak geçtiğini vurgulayan Bakan Dönmez, bunu mecburen gazla telafi ettiklerini söyledi. Bu yıl doğal gaz tüketiminin geçen yıla göre yüzde 10-12 daha az olacağını bildirdi.

GCM Yatırım Banner

Türkiye’nin geçen yıl doğal gaz tüketimi Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) verilerine göre 59,8 milyar metreküp olarak gerçekleşmişti.

“FSRU Ocak Ayında Devreye Alınacak”

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Saros Yüzer LNG Depolama ve Gazlaştırma Ünitesi’nin (FSRU) bu yıl faaliyete gireceği müjdesini veren Bakan Fatih Dönmez kesin tarih vererek Ocak ayında devreye alınacağını aktardı.

Ayrıca Umman ile LNG alımı konusunda da müzakerelerin devam ettiğini söyledi. Söz konusu müzakerelerin olumlu olduğunu aktardı.

Kaynak: AA

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın