Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Bilanço Sonrası Düşen Hisse için “Alım Fırsatı” Uyarısı Geldi!

Havacılık şirketinin hisseleri bilanço sonrası düşüşe geçti. Hisseler için alım fırsatı değerlendirmesi yapıldı. İşte o hisse ve son durumu...
Bilanço Sonrası Düşen Hisse için “Alım Fırsatı” Uyarısı Geldi!
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Havacılık sektörünün önde gelen şirketlerinden biri olan Türk Hava Yolları (THYAO), iki gün önce 2023 yılına ilişkin finansal sonuçlarını açıkladı. Net karını 2022’ye göre yüzde 244 artıran şirket, 163 milyar TL kar etti. 2022 yılında 47,4 milyar TL ne dönem karı sağlamıştı. Şirketin hisseleri bilanço sonrası dün düşüş ile başladı.

Sizce THYAO Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

A1 Capital Yatırım Genel Müdür Yardımcısı Üzeyir Doğan ise şirketin düşen hisseleri (THYAO) için alım fırsatı olduğunu dile getirdi.

A Para’ya konuk olan Doğan, “Havacılık sektörünü portföyde tutarım demiştim, hala da aynı görüşümü devam ettiriyorum.” açıklamasında bulundu.

Bu sektörde 2’nci ve 3’üncü çeyrek pozisyonlarının devam ettirilebilir olduğunu kaydetti.

Şirketin bilançosu hakkında değerlendirmede bulunan Doğan, Türk Hava Yolları’nın tek seferlik ertelenmiş vergi gelirinin 3,23 milyar dolar civarı olduğunu söyledi. Bunu bir kenara bırakıldığında geri kalan faaliyetler tarafındaki durumun iyi olmadığını bildirdi.

Doğan, “Ama bu etki bence geçici kalır. 2’inci çeyreğe girdik ve finansallara odaklanmak lazım. 3’üncü çeyrek finansalları da havacılık sektörü için oldukça cazip bir dönem. O yüzden bu düşüşler alım fırsatları.” açıklamasında bulundu.

THYAO’nu bilanço sonrası Bank of America’nın (BofA) dün 1,9 milyar TL’lik satış yaptı.

Şirketin hisseler haftanın son işlem gününe yüzde 2’den fazla yükselerek 294 TL’den başladı. Yazım sırasında 298 TL’den işlem gördü.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.