Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

388 milyon TL zarar eden çelik şirketinden temettü duyurusu

Borsa İstanbul’da YKSLN koduyla işlem gören Yükselen Çelik, yatırımcılara temettü vermeme kararı aldı. İşte detaylar;
388 milyon TL zarar eden çelik şirketinden temettü duyurusu
HABER GİRİŞ

Yükselen Çelik A.Ş. (YKSLN), 16 Nisan’da Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden kar payı dağıtımına ilişkin bilgilerin yer aldığı genel kurul toplantı tutanağını paylaştı.

Şirket, yönetim kurulunun temettü dağıtılmamasına ilişkin teklifin genel kurulda görüşülerek kabul edildiğini belirtti.

Yapılan açıklamada, 01.01.2024 – 31.122024 tarihli hesap döneminde kar dağıtımına ilişkin yönetim kurulunun teklifinin okunduğu, Vergi Usul kanunu hükümlerine göre hazırlanan tablolarda dağıtılabilir kar oluşmadığından, 2024 yılına ilişkin kar dağıtımı yapılmamasına ilişkin yönetim kurulu teklifinin kabulüne mevcudun oy birliği ile kabul edildiği açıklandı.

Yükselen Çelik’in 2024 net dönem karı yıllık bazda yüzde 82 düşüşle 388,2 milyon TL seviyesinde gerçekleşti. Şirket, 2023’te 213 milyon TL zarar bildirmişti.

YKSLN, 16 Nisan’da günü yüzde 3,5 düşüşle 5,65 TL’den tamamladı. Hissede yıllık değer kaybı yüzde 51 seviyesinde bulunuyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.