Yamaha’da resmi olarak 3 tekerlek motosiklet dünyasında neler yapabileceğinin kanıtını bir kez daha MTX 850 modeliyle göstermek istiyor. Japon Honda’nın da fazladan tekerli motosiklet modeline Neowing ile şahid olmuştuk. Konsept olarak sunulan Honda’nın üç tekerli motosikletine karşı Yamaha’dan çıkış emri bekleyen MTX 850 Serisi geldi. Otomotiv kadar olmasa da iki teker dünyasında da ayak uydurucu gelişmeler görüyoruz. Yeni nesiller, Honda ‘nın kendi kendine dengede durabilen motosikleti misali teknolojik vurgunları fazlasıyla hissettiriyor.
kolayca yatırım yapın
Diğer bir gelişim konularından birisi de; geçmişten normal olarak gelen ancak savaşma gücünü kaybetmeye yüz tutmuş modelleri canlandırmak. Eğer ki herhangi bir motosiklet firması gözde olma tutumunu yitirmeden girişimlerde bulunursa, mükafatını mutlaka alır. Burada demek istediğimiz VW GX3 oto tipi 3 teker motosikletle bu alemde de birşeyler yapmak istiyor.
MTX 850’ye Yamaha’nın 3 teker gururu olabilecek, öngörüsünü yükleyebiliriz. Niken (Japonca’da iki kılıcın tercümesi), gerek motor gerekse yürüyen aksamlarında MWT – 9’ların üstü performans sergileyeceği söylendi. Gelişen yeni nesille 15 inç teker ters, çift tüp çatalla birleştirilmiş. Niken MTX 850 2,150 mm uzunluğa, 885 mm genişliğe ve 1,250 mm yüksekliğe sahip . MT – 9’dan alınan sadece yapısal devamlılık değil! Karizma düzeyini bu motosikletle 4 zamanlı 850 cc sıvı soğutmalı 3 silindirli üniteyle devam edeceksiniz. Gelen yüksek sürüş deneyimini daha rahat yaşamak adına, LMW teknoloji ile Niken’in kusursuz dengeleyici unsurlara kavuşturulmuş.En başlarda 3 teker mantığı kafa karıştırıcı gibi gözükse de çıkan modeller eşliğinde işlevsel yanlarını daha iyi anlıyoruz. Demin de dediğimiz gibi gerçek motosiklet markalarının bundan sonra biraz daha seri hareket etmesi gerekiyor. Çünkü görsel anlamda Piaggio ve Peugeot markaların da kolay ve zevkli kullanımlara yönelik 3 teker ataklarını izlemiştik.
İlginizi Çekebilir :
Bizim gördüğümüz ve tavsiye edeceğimiz nokta, Yamaha’nın robot motosiklet sürücüsüyle yarıştırmasından ziyade, elektrikli ünite kavramını daha çabuk modellerine yüklemesi gerekiyor!