Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Xi, Çin ve AB’yi Dünya İstikrarını Sağlamaya Çağırdı

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, bugün yapılan AB-Çin Zirvesi’ne bağlanarak, ikili ilişkilerin güçlendirilmesi mesajı verdi.
Xi, Çin ve AB’yi Dünya İstikrarını Sağlamaya Çağırdı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, Avrupa Birliği – Çin Zirvesi’ne video konferans yoluyla bağlandı.

Avrupa Konseyi Başkanı Charles Michel ve Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen’e hitaben yaptığı konuşmada, Çin ve AB’yi küresel barış ve kalkınmayla ilgili önemli konularda iletişimi artırmaya ve çalkantılı bir dünyaya istikrar sağlayıcı faktörler eklemede yapıcı bir rol oynamaya çağırdı.

Sekiz yıl önce Çin’in AB ile stratejik ortaklığını artırma konusundaki adımlarını hatırlatan Xi, vizyonlarının değişmediğini ifade etti.

Ukrayna savaşına sözü getiren Çin Devlet Başkanı, küresel ekonominin Covid-19 salgınının ardından bozulduğunu, tam toparlanmaya başlamışken bu krizin ortaya çıktığını belirtti.

Bu noktada iki büyük güç ve pazar olan Çin ile AB’nin aralarındaki ilişkileri artırması gerektiğini dile getirdi. Çin-AB ilişkilerinin zorluklara rağmen ilerleme kaydettiğini, kapsamlı ortak çıkarları ve iş birliği için sağlam bir temeli paylaştığını söyledi. Ancak iş birliği ve koordinasyon yoluyla sorunların çözülebileceğini sözlerine ekledi.

Zirve sonrası basın toplantısı yapan Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Çin’in AB ile günlük 2 milyar Euro ticaret hacmi olduğunu, Rusya’ya desteği nedeniyle itibarının tehlikede olduğunu söyledi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.