Egeyapı Avrupa Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. (EGEGY) Azimut Portföy ile iş birliği çalışmalarına başlandığını duyurdu.
Şirket, Azimut Portföy Yönetimi ile gayrimenkul yatırımlarına yönelik olası iş birliği imkanlarının değerlendirilmesi amacıyla bir çalışma sürecinin başlatıldığını, bu kapsamda nitelikli yatırımcılara yönelik Gayrimenkul Yatırım Fonu (GYF) yapısı çerçevesinde, gayrimenkul yatırım fonlarının portföylerinde yer alan taşınmazlar üzerinde gerçekleştirilebilecek gayrimenkul geliştirme imkanlarının değerlendirildiğini ifade etti.
Egeyapı Avrupa GYO, iş birliğinin ilk aşamasında, Kocaeli ili Karamürsel ilçesinde bulunan 401.082 metrekare yüzölçümüne sahip arazi üzerinde gerçekleştirilebilecek olası proje çalışmalarının değerlendirildiğini kaydetti.
Açıklamaya göre sürecin ilerlemesine ve mevzuat çerçevesinde gerekli değerlendirmelerin tamamlanmasına bağlı olarak kesinleşen önemli gelişmeler kamuoyu ile paylaşılacak.