ABD borsalarında Çarşamba günü S&P 500 ve Dow yükselirken, yatırımcılar Ortadoğu’daki gerilim ile yapay zeka sektöründeki güçlü büyüme beklentileri arasında denge kurmaya çalıştı.
kolayca yatırım yapın
Son çatışmalar petrol fiyatları ve enflasyon üzerindeki baskıyı artırsa da yatırımcılar, bu belirsizliğin teknoloji hisselerindeki yükseliş trendini bozmayacağını düşünüyor.
Dow Jones yüzde 0,47 yükselerek 53.012,89 puana, S&P 500 yüzde 0,11 artışla 7639,69 puana çıktı. Nasdaq ise yüzde 0,06 düşüşle 26.084,86 puana geriledi.
Yapay zeka temasında Nvidia yüzde 1,2 yükselirken, Microsoft yüzde 0,5, Tesla ise yüzde 1 geriledi. Dell, yıllık kâr ve gelir beklentilerini yükseltmesinin ardından yüzde 6,7 değer kazandı.
Öte yandan yüksek ABD tahvil getirileri hisse senetleri üzerinde baskı yaratmaya devam ediyor. Fed Başkanı Kevin Warsh’ın enflasyonla mücadeleye yönelik şahin mesajları sonrasında piyasalar, Eylül ayında faiz artışı ihtimalini yüzde 66,2 olarak fiyatlıyor. Bu oran bir hafta önce yaklaşık yüzde 37 seviyesindeydi.
Yatırımcıların gözü şimdi Cuma günü açıklanacak ABD istihdam verilerinde. Verinin güçlü gelmesi faiz artışı beklentilerini daha da güçlendirebileceği için borsa üzerinde baskı yaratabilir.
Ayrıca tarihsel olarak Eylül ayı Wall Street için zayıf bir dönem olarak öne çıkıyor. 1926’dan bu yana S&P 500, Eylül ayında ortalama yüzde 0,7 değer kaybetti ve bu dönem endeksin ortalama olarak negatif getiri sağladığı tek ay oldu.