Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Türkiye ve Kanada serbest ticaret için masada

Türkiye ve Kanada teknik heyetleri, serbest ticaret anlaşmasına yönelik çalışmalara başladı. İşte detaylar;
Türkiye ve Kanada serbest ticaret için masada
HABER GİRİŞ

Kanada ile Türkiye arasında serbest ticaret anlaşmasına yönelik müzakereler resmen başladı. İki ülkenin ortak açıklamasında, teknik heyetlerin anlaşmanın kapsamı ve hedeflerini belirlemek üzere çalışmalara başlayacağı, önümüzdeki aylarda gerçekleştirilecek ilk müzakere turuna hazırlık yapılacağı bildirildi.

Süreç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Türkiye’nin ev sahipliğinde Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında Kanada Başbakanı Mark Carney ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından duyuruldu.

Görüşmede Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Burhanettin Duran ile Cumhurbaşkanı Güvenlik ve Dış Politika Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç da hazır bulundu.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/2Ç Kar/Zarar 17.84%-82.16%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.