Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Ankara’da düzenlenen 36. NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi kapsamında, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu.
Ankara’da çok başarılı bir NATO süreci geçirdiklerini söyleyen Trump, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın muazzam bir iş çıkardığını kaydetti ve “Erdoğan harika bir lider. Çok uzun zamandan beri dostuz. Çok güçlü bir şahsiyet. Benim bir dostum. Askeri anlamda çok kuvvetli. Halkı onu seviyor. Yeni bir havalimanı da yaptılar bizim gelişimiz için. Bu fantastik başarılar için Erdoğan’a teşekkür ediyorum” dedi.
“En Büyük Katkıyı ABD Veriyor”
İran’ı yok ettiklerini ve onların donanmalarını denizin dibine gönderdiklerini söyleyen ABD Başkanı, İran’ın muharebe kabiliyetinin azaldığını dile getirdi. NATO’ya en büyük katkıyı ABD’nin verdiğini, dünyanın en güçlü ordusunun ABD olduğunu paylaştı.
F-35 Konusunda Anlaşma Sağlandı mı?
İlk döneminde de Erdoğan ile çok iyi ilişkilere sahip olduğunu hatırlatan Trump, “Şu an en iyi ilişkilerimizden biri Türkiye ile. Dünyanın en iyi uçağı olan F-35’i herkes istiyor. Kendisi savaşın dışında kaldı. Çok iyi bir müttefik oldu. Güçlü bir orduya sahip. Bunu değerlendireceğiz” ifadelerini kullandı.