Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Erdoğan’dan fon mesajı: Sorunu kontrol altına aldık

Cumhurbaşkanı Erdoğan, fonlarda olağanüstü tasfiyelerde yasa teklifinin kabulüyle ödemelerin başlayacağını duyurdu. İşte detaylar;
Erdoğan’dan fon mesajı: Sorunu kontrol altına aldık
HABER GİRİŞ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, TİM 13. İnovasyon Haftası Programı’nda yurt içi piyasalarda büyük ses getiren fon gündemine yönelik açıklamalarda bulundu.

Fırsatçılar ile yatırımcılar arasında net bir çizgi çekildiğini söyleyen Erdoğan, sağlanan fahiş kazancın bedelini mutlaka ödeteceklerini, olağanüstü tasfiyelerde TBMM’ye sunulan yasa teklifinin kabulü ile ödemelerin başlayacağını dile getirdi.

“Kontrol Altına Aldık”

Fon soruşturmasıyla birlikte fon sorununu kontrol altına aldıklarını aktaran Cumhurbaşkanı, “Fon piyasamızın belli bir kısmında nükseden bir sorunla mücadele ediyoruz. Sorunu kontrol altına aldık. Fon Koordinasyon Kurulu’nu oluşturduk, cerrah titizliğiyle operasyonu yürütüyoruz. Hassas ve dikkatli adımlarla meseleyi hakkaniyete en uygun şekilde çözüyoruz” dedi.

Önceliklerinin tasfiyesine karar verilen fonlardaki birikimlerin yatırım sahiplerine ödemesi ve haksız kazanç elde edenlerle yargı önünde hesaplaşmak olduğunu kaydeden Erdoğan, “Piyasa düzenbazlarına toleransımız yok” ifadesini kullandı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/3Ç Kar/Zarar 30.12%-69.88%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.