Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Şimşek’ten Faiz Kararı Sonrası Kritik Enflasyon Açıklaması

Gün içinde açıklanan kritik faiz oranı kararının ardından paylaşım yapan Mehmet Şimşek, enflasyon, üretim ve ihracata yönelik açıklamalarda bulundu. İşte detaylar;
Şimşek’ten Faiz Kararı Sonrası Kritik Enflasyon Açıklaması
HABER GİRİŞ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabı üzerinden enflasyon, üretim ve ihracata yönelik önemli ifadeler kullandı. Şimşek’in açıklamaları Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararının sonrasında geldi. TCMB, politika faizini 500 baz puan artırarak yüzde 40’a çıkardı.

Şimşek, enflasyonu düşürmekte kararlı olduklarını vurguladı ve fiyat istikrarının sürdürülebilir yüksek büyümenin ön koşulu olduğunu belirtti. Uyguladıkları politikalarla yatırımcı güveninin arttığını, rezervlerin güçlendiğini ve risk priminin düştüğünü ifade etti.

Şimşek’ten Faiz Kararı Sonrası Kritik Enflasyon Açıklaması Kaynak: Twitter

Bugün açıklanan TCMB brüt rezervlerinin Eylül 2014’ten bu yana 134,5 milyar dolar ile en yüksek seviyeye çıktığına işaret etti. Mayıs ayında 700’ün üzerinde olan Türkiye’nin risk piminin de 330’lar seviyesine kadar gerilediğini paylaştı.

“Üretimi ve İhracatı Destekleyeceğiz”

Bakan Şimşek, dezenflasyon sürecinde yatırımı, üretimi ve ihracatı desteklemekte kararlı olduklarını, bu çerçevede Eximbank’ın sermayesini güçlendirirken ihracatçıların finansmana erişimini desteklemek için günlük reeskont kredi limitini 10 katına çıkararak 3 milyar TL’ye yükselttiklerini bildirdi.

GCM Yatırım Banner

İhracat ve döviz kazandırıcı hizmetler için reeskont kredi faizlerine üst sınır getirerek iskonto oranını azami yüzde 25,9’da sabit tuttuklarını kaydetti.

TCBM’nin yeni YTAK programı ile nitelikli yatırımları desteklemek için yıllık 100 milyar TL olmak üzere 3 yıl boyunca toplam 300 milyar TL tahsis ettiğini açıkladı.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/3Ç Kar/Zarar 39.98%/60.02%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.