Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Rusya’nın İmalat Ekonomisi 6 Yılın Zirvesinde

Ukrayna’yı işgali nedeniyle birçok ülkeden sert yaptırımlarla karşılaşan Rusya’nın imalat ekonomisi 6 yılın zirvesinde…
Rusya’nın İmalat Ekonomisi 6 Yılın Zirvesinde
HABER GİRİŞ

Ukrayna’ya yönelik işgalini ve ülkeye ilişkin iddialarını ikinci yıla taşıyan Rusya, tarihi yaptırımlara rağmen ayakta kalmaya devam ediyor. Hatta bugün açıklanan verilere göre Rusya’nın imalat ekonomisi, 6 yılın zirvesine çıktı.

S&P Global tarafından yayımlanan Rusya İmalat PMI (Satın Alma Yöneticileri Endeksi), Ocak ayındaki üç ayın en düşük seviyesi olan 52,6’dan Şubat’ta 53,6’ya yükseldi.

Üretim ve yeni satışlardaki keskin genişleme ile desteklenen okuma, Ocak 2017 sonrası fabrika faaliyetlerindeki en güçlü büyüme olarak kayıtlara geçti.

Anket, “Şubat ayında altı yıldır üretim koşullarındaki en güçlü iyileşme” vurgusu yaparken alım stokları 1997’den bu yana en yüksek oranda artış kaydetti.

Beklenti cephesinde ise imalatçılar, önümüzdeki yıl görünümünde iyimser olsalar da güven derecesi dört ayın en düşük seviyesine geriledi. Eşzamanlı olarak, istihdam yaratma hızı daha da azalırken tedarikçi ücretlerindeki artışlar nedeniyle maliyet baskıları yeniden güçlendi.

GCM Yatırım Banner

Fiyat cephesinde, enflasyonun hız kazanmasıyla birlikte girdi maliyetleri Şubat ayında daha da arttı. Olumsuz döviz kuru hareketlerinin yanı sıra tedarikçi ücretlerindeki artışların fiyatları daha da yükselttiği bildirildi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Hesabınızı şimdi oluşturun!
Kolay kayıt, hızlı işlem ve uzman analizlerle başarıya giden yolda lider adımı atın.