Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Putin Doğal Gaz Arzında Yönü Asya’ya Çevirdi

Doğal gazı Avrupa'ya yasak eden Putin, Asya'ya vanayı açtı. Şangay Zirvesi öncesinde Rusya ve Pakistan’dan enerji alanında iş birliği mesajları geldi.
Putin Doğal Gaz Arzında Yönü Asya’ya Çevirdi
HABER GİRİŞ

Özbekistan’ın Semerkant kentinde yapılan Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi öncesinde Rusya ve Pakistan arasında sıcak temaslar kuruldu.
Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif ile bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Pakistan’ı öncelikli ortaklarından biri olarak gördüklerini ifade ederek doğal gaz arzında iki ülke arasında iş birliği mesajı verdi.

Rus lider, Pakistan’a gaz tedariki konusunda Rusya’nın altyapısının bir kısmının hazır olduğunu paylaştı. Tüm hazırlıkların tamamlanması için ise siyasi çatışmaların son bulması gerektiğinin altını çizdi.

Putin, “Sorun Rusya’dan Pakistan’a boru hattı gazı tedarikiyle ilgili ki bu da mümkün. Yani altyapının bir kısmı zaten oluşturuldu. Afgan sorununu çözmemiz gerekiyor” dedi.

Moskova ve İslamabad arasında enerji sektöründe çok ilginç ve iddialı projeler olduğunun bilgisini paylaşan Putin, sıvılaştırılmış doğal gaz (LNG) tedariki için Pakistan Akımı projesinde çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Rusya Avrupa’ya Gaz Akışını Kesmişti

Rusya’nın Pakistan ile kurduğu enerji iş birliği, Avrupa’ya gaz arzını kesmesinin ardından geldi. Rus enerji devi Gazprom, Eylül ayının başında Kuzey Akım 1 boru hattı üzerinden sağlanan sevkiyatın tamamen durdurulduğunu duyurmuştu.

GCM Yatırım Banner

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov konuya ilişkin açıklamasında, Batı’nın Rusya’ya uyguladığı yaptırımlara misilleme olarak Kremlin’in diğer ülkelere doğal gaz tedarikini kısıtladığını ikrar etmişti.

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.