Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Orta Doğu’yu Takip Eden Altın Fiyatları Denge Arıyor

İran'ın dün akşam İsrail'e başlattığı füze saldırısının ardından altın fiyatlarında denge arayışı başladı. Güçlü yükselişin ardından gerilemeye başladı.
Orta Doğu’yu Takip Eden Altın Fiyatları Denge Arıyor
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

İran dün akşam İsrail’e yönelik 200 balistik füze saldırısı gerçekleştirdi. Orta Doğu’da yaklaşık bir yıldır İsrail’in Filistin’e yönelik hain saldırıları fiyatlanırken, İran meşru müdafaa hakkı açıklaması yaparak saldırılara başladı.

Sizce Ons Altın Fiyatı Ne Olur?
Sonuçları görmek için lütfen katılım sağlayınız.
Düşük
Düşeceğini Düşünüyorum
Yükseleceğini Düşünüyorum
Yüksek

Altın fiyatları savaş gerilimini fiyatlarken, rekor serisi görmüştü. Devamında sakinleşmeye başlayan altın fiyatları, dünkü işlemlerde yeniden yükselişe geçti. Bu sabah itibarıyla da denge arayışına girerek gerileme gösteriyor.

Ons altın fiyatı TSİ 09:20 sularında yüzde 0,58 oranında düşüşle 2648,07 dolarda seyrediyor.
Ons Altın Fiyatı - 02.10.2024
Kaynak: Piyasa.Paratic.com

26 Eylül gününde 2685,6 dolara kadar tırmanarak rekor kıran altın, Eylül ayının son işlem gününde 2624,79 dolara kadar geriledi. Devamında yükselişe geçen ons altın, 2673,13 dolara kadar yükseldikten sonra 2650 dolar altında fiyatlanmaya başladı.

Gram altın fiyatında da benzer hareketler görülürken, bu sabah yüzde 0,6 civarında düşüşle 2912,83 lirada seyrediyor. Gram altın 26 Eylül’de 2949,76 lira ile tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşmıştı.

İran’ın saldırılarını İsrail Başkanı Benjamin Netanyahu, İran’ın hareketini büyük bir hata olarak nitelendirdi. Aynı zamanda İran’ın bunun bedelini ödeyeceğine yemin etti.

Saxo Capital Markets Pte stratejisti Charu Chanana, altının cazip olmaya devam edeceğini belirtti. Ancak asıl endişeyi “özellikle İran’ın petrol varlıklarının hedef alınabilirse bir tırmanış riski olacağı” şeklinde açıkladı.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.