Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

ORSİAD Başkanı: İşverenler KGF Desteğini Bekliyor

ORSİAD Başkanı Çamur, işverenlerin EYT'lilere ödenecek kıdem tazminatı için KGF desteğini beklediğini söyledi. Detaylar haberde...
ORSİAD Başkanı: İşverenler KGF Desteğini Bekliyor

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, emeklilikte yaşa takılanlara (EYT) ödenecek kıdem tazminatı için işverene yönelik Kredi Garanti Fonu (KGF) destek paketini duyurmuştu. Konuya yönelik OSTİM Organize Sanayi Bölgesi Sanayici İş İnsanları ve Yöneticileri Derneği (ORSİAD) Başkanı Levent Çamur’dan açıklama geldi.

ORSİAD Başkanı Çamur, Bakan Nebati’nin duyurduğu paketi beklediklerini dile getirdi. “ KGF’den hızlı hareket edilmesini, çalışanlarımızdan ise sabır bekliyoruz.” dedi.

“İşletmeleri Zor Günler Bekliyor”

Nisan ayında maaşını almak isteyen ayrıca 30 günlük yasal süreleri dolmak üzere olan EYT’lilere ödenecek kıdem tazminatıyla ilgili işverenlerin köşeye sıkıştığını söyledi. İşverenlerin KGF destek paketini beklediğini ve yükün hafifletilmesini istediklerini kaydetti. Mağduriyetin sona ermesini talep ettiklerini aktardı.

ORSİAD Başkanı, kıdem tazminatı yükü çoğu işletme için altından kolay kalkılabilecek bir mali yük olmadığını bildirdi. Ödenecek tazminatların yanında nitelikli personel açısından da işletmeleri zorlu günler beklediğini söyledi.

EYT’li kişilerin bir bölümünün emekli olduktan sonra çalışmaya devam edeceğini kaydetti. Kıdemli çalışanlarının önemli kısmının dönmeyeceğini bildirdi. O kişilerin boşluğunu tamamlamanın kolay olmayacağını kaydetti. Oluşacak zararın telafisinin zor olduğunu kaydetti.

MANŞET HABER
Döviz ve Borsa Kazançlarına Vergi Artırımı İddiası

Bu gelişmelerin öncesinde EYT’ye yönelik konuşan Bakan Nebati, KGF paketinde EYT kapsamındaki kıdem tazminatı kefalet hacmini 25 milyar liradan 50 milyar liraya çıkardıklarını söylemişti.

Kaynak: AA

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu