Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

NATO’dan Nükleer Tatbikat Duyurusu: Steadfast Noon

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, her yıl düzenlenen Steadfast Noon adlı nükleer tatbikatın gelecek hafta icra edileceğini duyurdu. Detaylar haberde;
NATO’dan Nükleer Tatbikat Duyurusu: Steadfast Noon
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, her yıl düzenlenen Steadfast Noon adlı nükleer tatbikatın önümüzdeki hafta gerçekleştirileceğini duyurdu. Bu düzenli tatbikatların net bir mesaj olduğunu ifade etti.

Stoltenberg, Brüksel’deki NATO Savunma Bakanları toplantısı sonrasında açıklamalarda bulundu.

Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşının, NATO’nun nükleer silahlarının saldırganlığı caydırmada oynadığı önemli rolün bir hatırlatıcısı olduğuna dikkat çekti.

“Bu Tatbikatlar Açık Bir Mesajdır”

NATO’nun her yıl Ekim ayı içinde düzenlediği rutin tatbikat Steadfast Noon’un önümüzdeki hafta İtalya, Hırvatistan ve Akdeniz üzerinde düzenleneceği bilgisini verdi.

“Tatbikatımız nükleer caydırıcılığımızın güvenilirliğini, etkinliğini ve güvenliğini sağlamaya yardımcı olacaktır.” diyen Genel Sekreter, tatbikatın NATO’nun tüm müttefikleri koruyacağına ve savunacağına dair açık bir mesaj verdiğini dile getirdi.

Tatbikata çok sayıda savaş jetinin yanı sıra gözetleme ve tanker uçakları ile uzun menzilli bombardıman uçakları B-52’lerin katılmasının beklendiği belirtildi.

Stoltenberg, bugünkü açıklamasında Hamas’ın İsrail’de gerçekleştirdiği saldırılar sonrasında İsrail’in karşılığının orantılı olması gerektiğine de değinmişti.

“Savaşın belirli kuralları vardır. Orantılılık talebi mevcuttur. Bu birçok müttefik tarafından dile getirildi.” şeklinde konuşmuştu.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın