Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

İsrail Haftalardır Bekleneni Yaptı: İran’a Saldırdı

İsrail ordusu, İran'daki askeri hedeflere saldırılar düzenlediğini açıkladı. Saldırıda 3 bölge hedef alınırken, füze ve İHA üretim tesisleri vuruldu.
İsrail Haftalardır Bekleneni Yaptı: İran’a Saldırdı
HABER GİRİŞ

İsrail ordusu, İran’da bazı askeri noktalara yönelik saldırılar gerçekleştirdiğini duyurdu. Yetkililere göre, saldırılar üç dalga halinde yapıldı ve özellikle İran’daki füze ve insansız hava aracı (İHA) üretim tesisleri hedef alındı. İsrail’in bu saldırılar öncesinde ABD yönetimini bilgilendirdiği açıklandı.

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi, İsrail’in “meşru müdafaa” hakkı çerçevesinde İran’a karşı harekete geçtiğini belirtti. İsrail ordusundan yapılan açıklamada, “Son aylarda İsrail’e yönelik saldırılara yanıt olarak İran’daki askeri hedeflere hassas operasyonlar düzenliyoruz” denildi. Açıklamada ayrıca, İsrail ordusunun hem saldırı hem savunma açısından tam bir hazırlık içinde olduğu vurgulandı.

İran Medyası: Tahran Çevresindeki Askeri Üsler Hedef Alındı

İran’ın yarı resmi haber ajansı Fars, İsrail’in Tahran’ın batısı ve güneybatısında yer alan bazı askeri üslere saldırı düzenlediğini bildirdi. Patlama seslerinin hava savunma sistemlerinden kaynaklandığı, sosyal medyada dolaşan bazı görsellerin ise olayla doğrudan ilgili olmadığı aktarıldı. İran devlet televizyonu da başkentteki patlama haberlerini doğruladı.

İsrail kamu yayın kuruluşu ise İran’a yönelik saldırıların üç dalga halinde yapıldığını ve operasyonun sona erdiğini duyurdu. Aynı zaman diliminde Suriye’nin başkenti Şam ve Humus kentlerinde de patlama sesleri duyuldu.

ABD basını, İsrail’in İran’da nükleer tesisleri veya petrol sahalarını hedef almadığını aktardı. ABD yetkilileri, saldırılarda ABD’nin herhangi bir rolü bulunmadığını vurguladı. Irak Ulaştırma Bakanlığı ise bölgedeki gerginlikler nedeniyle ülkedeki tüm havaala

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.