Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Hatay’daki Moloz Yığını 1 Milyon Tonu Aştı

Depremin ardından geriye tonlarca moloz yığını kaldı. Hatay’daki enkaz kaldırma çalışmaları, depremin boyutunu tekrar gün yüzüne çıkardı.
Hatay’daki Moloz Yığını 1 Milyon Tonu Aştı
HABER GİRİŞ

Depremin ardından geçen yaklaşık 2 aylık sürede enkaz kaldırma çalışmaları sonrası geriye devasa çapta enkaz yığını kaldı. Hatay’daki enkaz kaldırma çalışmaları hakkında bilgi veren Devlet Su İşleri (DSİ) 6. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, bölgeden 1 milyon 400 bin ton moloz taşındığını paylaştı.

Anadolu Ajansı (AA) muhabirine konuşan Gökçe, yıkılan ve yıkılacak durumda olan binalar için çalışmaların sürdüğünü, bugüne kadar 67 bin kamyon seferiyle 582 binanın enkazını kaldırdığını kaydetti.

Bu süreçte 1 milyon 900 bin litre akaryakıt tüketildiği detayını da paylaşarak, “Deprem hadisesi sonrası hayatın da normale dönmeye başlamasıyla bizim asli görevlerimizde ciddi çalışmalar içindeyiz” dedi.

Hasar gören altyapıya da değinerek, sulama tesislerindeki çalışmalardan bahseden Gökçe, “Çok ciddi mesafe katettik. Sulama sistemleriyle ilgili 200 bin dekarlık alanda tahrip var. 10-15 gün içinde neredeyse tüm sulamalarımızı yapısal olan hasarlarını ayağa kaldırmış olacağız” diye ekledi.

Deprem, Hatay’ın Antakya ilçesindeki tarihi yapılarda tahribat yarattığı için uzmanlar, bölgeye daha hassas yaklaşılması ve enkaz kaldırma çalışmalarının özenle yapılması için çağrıda bulunmuştu.

GCM Yatırım Banner

Ancak sahadan gelen son haberlerde Antakya’da bulunan arkeolojik sit alanlarındaki tescilli ve tescilsiz tarihi binaların enkaz kaldırma çalışmalarının gelişi güzel yapıldığı ve yetkililerce önlem alınmadığı şikayetleri gündeme geldi. (AA)

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/1Ç Kar/Zarar 34.76%/65.24%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.