Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Güçlü Yükselen GYO Hissesi için Kredili İşlem Yasağı

Haftalık ve aylık bazda yükselişiyle dikkat çeken AVGYO payları için tedbir kararı alındığı açıklandı. İşte detaylar;
Güçlü Yükselen GYO Hissesi için Kredili İşlem Yasağı
HABER GİRİŞ

Borsa İstanbul’da son günlerde aşağı yönlü hareketler öne çıkarken gözde hisselerin birçoğundan pozitif ayrışan Avrasya Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (AVGYO) için tedbir kararı alındı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu (KAP) üzerinden yapılan açıklamada Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) kararı uyarınca devreye alınan volatilite bazlı tedbir sistemi kapsamında AVGYO paylarının 09.10.2024 tarihli işlemlerden 08.11.2024 tarihli işlemlere kadar kredili işlemlere konu edilemeyeceği belirtildi.

7 Ekim’de günü 9,18 TL’den tamamlayan AVGYO, 8 Ekim’de yüzde 8,39 artışla 9,95 TL’ye yükseldi. Hissede haftalık yüzde 19, aylık yüzde 15, yıllık yüzde 21,3 oranında artış görüldü. Aynı dönemde BIST 100 endeksi haftalık yüzde 6,4, aylık yüzde 7,4 oranında değer kaybetti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın