Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Goldman’dan TCMB’nin Faiz Kararı Sonrası TL ve Rezerv Açıklaması

TCMB tarafından dün alınan faiz kararının ardından, Goldman Sachs analistleri raporunda, rezervlerin pozitife dönebileceğini belirtti.
Goldman’dan TCMB’nin Faiz Kararı Sonrası TL ve Rezerv Açıklaması
HABER GİRİŞ

ABD merkezli yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından dün alınan faiz kararının ardından yeni değerlendirmesini paylaştı. TCMB dün gerçekleştirdiği toplantıda piyasa beklentileri ile paralel hareket etti ve faiz oranlarını sabit bıraktı.

Buna karşın karar metnindeki TL’deki reel değerlenmeye vurgu yapılması piyasalar tarafından şahin bir söylem olarak algılandı. Goldman Sachs ekonomistleri tarafından hazırlanan son raporda, TCMB’nin dezenflasyon için TL’de reel değerlemenin temel faktör olduğuna vurgu yapmasına dikkat çekildi.

Gevşeme politikasına dair öngörüsünde değişiklik yapmayan analistler, ekonomide genişlemenin yılın üçüncü çeyreğinden itibaren başlayabileceği tahminini vurguladı. Raporda, TCMB’nin son dönemde kredi kartı harcamalarındaki artışı engellemek için yeni tedbirler almasının beklendiği ifadeleri yer aldı.

Türk lirası ve rezervlerle ilgili pozitif beklentilere yer verilen raporda, yabancı portföy girişi ve daralan cari açık dolayısıyla TL’de değer kaybında çekilme yaşanacağı tahmini yer aldı. Bankanın ekonomistleri, TCMB’nin negatif olan swap hariç net rezervlerinin 2024 yılında pozitife dönebileceğini belirtti.

Goldman Sachs ekonomistleri, son faiz kararı ve karar metninde verilen mesajların ardından TCMB’nin politika faizindeki mevcut seviyeyi yeterli gördüğünü ifade etti.

GCM Yatırım Banner
Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.