Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

GİB: Akaryakıtta 100 milyar TL’yi aşan vergi kaybı oluştu

GİB, eşel mobil sistemi nedeniyle akaryakıtta ÖTV ve KDV kaybının büyüdüğünü açıkladı. Yıl sonuna kadar toplam vergi kaybının 600 milyar TL’yi aşabileceği belirtildi.
GİB: Akaryakıtta 100 milyar TL’yi aşan vergi kaybı oluştu
HABER GİRİŞ

Gelir İdaresi Başkanlığı (GİB), akaryakıt ÖTV tahsilatına ilişkin iddialara yönelik açıklama yaptı. GİB, petrol fiyatlarındaki yükselişin vatandaş üzerindeki etkisini azaltmak amacıyla 5 Mart 2026’da eşel mobil sisteminin devreye alındığını hatırlattı.

Açıklamaya göre akaryakıt ürünlerinden elde edilen ÖTV tahsilatı Şubat’ta 44,3 milyar TL iken Mart’ta yüzde 18 düşüşle 36,3 milyar TL’ye geriledi. Nisan ayında ise tahsilatın 6,9 milyar TL seviyesinde gerçekleştiği belirtildi.

GİB, mevcut petrol fiyatları ve vergi uygulamasının yıl sonuna kadar sürmesi halinde ÖTV ve KDV dahil toplam vergi kaybının 600 milyar TL’yi aşabileceğini açıkladı. Ayrıca 5 Mart’tan bu yana oluşan toplam vergi kaybının 100 milyar TL’yi geçtiği ifade edildi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2026/1Ç Kar/Zarar 21.61%-78.39%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın