Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Fitch’ten Gelişmekte Olan Ülkelerin Faiz Adımlarına Yorum Geldi

Fitch Ratings, bugün yaptığı açıklamada gelişmekte olan ekonomilerde politika faiz oranlarının farklılaşmaya başladığını belirtti.
Fitch’ten Gelişmekte Olan Ülkelerin Faiz Adımlarına Yorum Geldi
HABER GİRİŞ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, gelişmekte olan ekonomilerde politika faiz oranlarının farklılaşmaya başladığını açıkladı.

Fitch Ratings, tarafından yapılan açıklamada gelişmekte olan ekonomiler arasında farklılık olduğu belirtildi.

Kore, Endonezya, Meksika, Güney Afrika, Hindistan ve Polonya’da politika faiz oranları şimdilik sabit kaldığı aktarıldı.

Brezilya ve Şili’nin para sıkılaşma adımlarının ekonomi üzerinde yaramaması nedeniyle yakın zamanda faiz oranlarını düşürdüğü ifade edildi.

Çin’in ise ekonomik toparlanmanın ivme kaybetmesi nedeniyle yakın zamanda yeniden faiz indirimine gittiği belirtildi.

“Türkiye Faiz Artırımına Gidiyor”

Rusya ve Türkiye hakkında değerlendirmede bulunan kuruluş, yakın zamanda faiz artırımına gittiğini aktardı.

Söz konusu hamlelerin önümüzdeki aylarda gelişmekte olan ekonomiler arasında geniş tabanlı bir gevşeme döngünü artırdığı kaydedildi.

Fitch, gelişmekte olan ekonomi endeksinin yüzde 50’nin üzerinde kaldığı bunun merkez bankalarının büyük bir kısmının son altı ayda gevşemek yerine sıkılaştığını gösterdiğini belirtti. Fitch Ratings bu gelişmelerin öncesinde yılın ilk yarısına ilişkin Risk Merkezi raporunda çekirdek enflasyon ve artan faiz oranlarının ana kredi riskleri olmaya devam ettiğini kaydetmişti.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.