Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

FED Tahminlerini Fiyatlayan ABD Piyasaları Artıda Açıldı

ABD ana borsa endeksleri Salı günü yükselişle açılırken, seansın ilk dakikalarında yüzde 1’in üzerinde artışlar gerçekleşti.
FED Tahminlerini Fiyatlayan ABD Piyasaları Artıda Açıldı
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Küresel piyasalar ekonomide durgunluk, yüksek enflasyon ve merkez bankalarının para politikalarını izlerken, borsalarda risk iştahı azalıyor. Hisse senedi piyasaları genel olarak zayıf olmak üzere inişli çıkışlı bir grafik izliyor.

ABD Merkez Bankası (FED), 27 Temmuz’da yeni faiz kararını açıklayacak.

Ekonomistlerin genel olarak beklentisi 75 baz puanlık artış olması noktasında yoğunlaşırken, son 41 yılın zirvesine çıkan enflasyonu düşürmek için bunun daha fazlasının yapılması gerektiğini düşünenler de var.

ABD piyasaları, yatırımcılar FED tahminlerini fiyatlamaya devam ederken, pozitif açılış yaptı.
Nasdaq 100 Endeksi %1 Yükseldi
Kaynak: MarketWatch

Son kapanışını 11.877,50 puandan yapan Nasdaq 100 endeksi, Salı gününe 12.046,69 seviyesinden başladı. Seansın ilk dakikalarında yüzde 1’den fazla yükseliş kaydetti.

Endeks altında yer alan şirket hisselerinden Apple Inc. (AAPL) yüzde 0,28, Advanced Micro Devices Inc. (AMD) yüzde 1,56, Amazon.com Inc. (AMZN) yüzde 0,81 oranında yükseldi.

GCM Yatırım Banner

31.072,61 puanlık kapanışın ardından yeni güne 31.165,91’den başlayan Dow Jones sanayi ortalaması (DJI) yüzde 0,86 yükselişle 31.339,01 puandan işlem görüyor. Yıllık değişimi yüzde 10 düşüş olan endeks 29.654,59 – 36.952,65 arasında hareket etti.

S&P 500 (SPX) endeksinde de yüzde 1’den fazla artış gerçekleşti. Açılışı 3.873,22 puandan yapan borsa endeksi, önceki kapanışta 3.830,85 seviyesini kaydetmişti. TSİ 16.45 itibarıyla yüzde 0,98 artıda 3.868,18 puandan işlem görüyor.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/4Ç Kar/Zarar 29.65%-70.35%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.