Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Erdoğan’ın Açıklamasının Ardından Beklenen Çay Zammı Geldi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaş çay alım fiyatının yüzde 73 yükseltildiğini açıklamasının ardından Çaykur beklenen zammı yaptı. Detaylar haberde;
Erdoğan’ın Açıklamasının Ardından Beklenen Çay Zammı Geldi!
HABER GİRİŞ

Et, süt, buğday, elektrik, doğal gaz, benzin derken çaya da zam yapıldı. Nisan’da yüzde 70’e ulaşan enflasyon vatandaşın cebini yakmaya devam ederken çay fiyatlarında sert artış gerçekleştirildi.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (Çaykur) çaya ortalama yüzde 43,71 zam yaptı. 2022 ürünü yaş çay alım fiyatının yüzde 76 artışla kiloda 6,70 lira ve kilogramda 30 kuruş destek priminin açıklanmasının ardından Çaykur, çaya zam yaptı.

Çaykur’un zammı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumartesi günü Rize-Artvin Havalimanı açılış konuşmasında yaptığı açıklamaların ardından geldi.

Erdoğan, 2022 yılı yaş çay taban alım fiyatını duyurmuş, yaş çayda geçen yıl 3,87 TL olan alım fiyatının yüzde 73 artışla 6 lira 70 kuruşa yükseltildiğini duyurmuştu.

Kilogramda 13 kuruş olan destekleme primi de yüzde 130,8 artışla 30 kuruşa çıkarılarak fiyat 7 TL seviyesine çıkarılmıştı. İkizdere ve Çamlıhemşinli bölgesindeki çay fabrikalarının inşatlarının da projeleri ile başladığını kaydeden Erdoğan, bu fabrikaların sonraki kampanya döneminde çay alımına ve üretimine başlayacağını söylemişti.

Yaş çaya yapılan zammın ardından gözler kuru çaya çevrilirken beklenen fiyat değişikliği haberi geldi.

Yasal uyarı: Bu haber sadece bilgilendirme amaçlıdır. Paratic.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti, aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri ve mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Bu haberde yer alan görüşler, mali durumunuz ile risk ve getiri tercihinize uygun olmayabilir. Bu nedenle yalnızca burada yer alan bilgilere dayanarak yatırım kararı verilmesi uygun sonuçlar doğurmayabilir.
Manşet Haberleri

Hizmetlerimizi geliştirmek ve yasal mevzuata uygun şekilde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve iptal için Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2025/1Ç Kar/Zarar 37.60% / 62.40%
Yatırımlarınızı GCM Yatırım Aracılığıyla Yönetin
Kişisel Yatırım Temsilciniz ve Piyasa Analizlerine Ücretsiz Ulaşın