Dünyanın en büyük ekonomilerine sahip Çin ve Hindistan’a ilişkin, önde gelen finans kurumunun yöneticisinden değerlendirmeler geldi. DBS Group İcra Kurulu Başkanı Piyush Gupta, Çin ekonomisine ilişkin mevcut yaygın kötümserliğin abartılı olmadığını ancak bankanın önümüzdeki beş yılda işlerini üç katına çıkarmayı planladığı Hindistan konusunda iyimser olduğunu söyledi.
Borç batağındaki emlak sektöründeki krize dikkat çeken Gupta, “Çin’de kısa vadede bazı gerçek ters rüzgarlar var. Gayrimenkul sektörünün sarkıntısı maddidir ve temizlenmesi kolay değildir.” açıklamasında bulundu.
Gupta, Çin’de hâlâ elektrikli araçlar gibi güçlü büyüme beklentisi olan sektörlerin bulunduğunu ve DBS’nin gelecekte borsaya kote olmasını beklediği Shenzhen Rural Commercial Bank’taki hissesini artırmayı planladığını söyledi. DBS, 2021’de Çin bankasının yüzde 13’ünü satın almıştı.
Varlık bakımından Güneydoğu Asya’nın en büyük bankası olan DBS’nin önümüzdeki beş yıl içinde Hindistan’daki işini üç katına çıkarmayı hedeflediğini de belirtti. Banka yaklaşık 30 yıldır Hindistan’da bulunuyor ve bugün itibarıyla Hindistan’ın 19 eyaletinde yaklaşık 530 şubesi bulunuyor.
Gupta, DBS’nin varlık yönetimi işinin son zamanlarda Asya, Orta Doğu ve Avrupa bölgelerinden gelen girişlerden faydalandığını ve bankanın ileriye dönük olarak net girişlerin oldukça güçlü olmasını beklediğini söyledi.
Gupta sözlerinin devamında, varlık yönetiminin finansal hizmetler sektöründe en iyi performans gösteren segmentlerden biri olduğunu ve sektörün çok sayıda katılımcıyı destekleyebileceğini söyledi.
Singapur, şehir devletinin finansal güvenli liman statüsü nedeniyle ABD-Çin jeopolitik gerilimleri de dahil olmak üzere küresel belirsizliğin ortasında zengin müşterilerden güçlü bir giriş gördü.
Küresel çapta sermaye girişleri ve yüksek faiz oranları, Singapur bankalarının kazançlarını artırdı. DBS, ikinci çeyrek kârında yüzde 48’lik bir artış bildirmesinin ardından 2023 için rekor beklediğini paylaştı.