Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emeklilerin alım gücünü artırmaya yönelik teknik bir çalışma yürütüldüğünü açıkladı. Çalışmanın bütün emeklileri kapsayacağını belirten Şimşek, emekliler arasındaki farklılaşmanın yaş ve prim gün sayısına göre yapılmasının daha adil olacağını söyledi.
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, emeklilere yönelik yeni düzenleme hazırlığı hakkında açıklamalarda bulundu. Emeklilerin alım gücünü artırmayı hedefleyen teknik bir çalışma yürütüldüğünü belirten Şimşek, düzenlemenin kapsamına ilişkin bilgi verdi.
Şimşek, çalışmanın bütün emeklileri kapsayacağını ifade ederek emekliler arasında yaş ve prim gün sayısına göre farklılaşma yapılmasının daha doğru ve adil olacağını dile getirdi.
Nihai çalışma Aralık ayında tamamlanacak
Çalışmanın birden fazla bakanlığı ilgilendirdiğini belirten Şimşek, henüz rakam açıklamanın doğru olmayacağını söyledi.
Nihai çalışmanın Aralık ayı içinde tamamlanmasının beklendiğini kaydeden Şimşek, düzenlemenin büyük ihtimalle bütçe görüşmelerinin hemen ardından Meclis’in takdirine sunulacağını belirtti.
“Emeklilerimizin en büyük düşmanı enflasyon”
Emeklilerin yük olarak görüldüğü yönündeki değerlendirmeleri kabul etmeyen Şimşek, emeklileri yük olarak nitelendiren bir ifade kullanmadığını söyledi.
Enflasyonun emeklilerin ve emekçilerin en büyük düşmanı olduğunu belirten Şimşek, enflasyon düştükçe bunun alım gücüne yansıyacağını ve sabit gelirlileri korumanın yolunun bu olduğunu ifade etti.