ABD Hazine Bakanı Scott Bessent, yeni göreve başlayan Fed Başkanı Kevin Warsh’ın enflasyon ve ekonomik büyüme arasında doğru dengeyi kuracağına inandığını söyledi. New York Ekonomi Kulübü’nde konuşan Bessent, Başkan Donald Trump’ın da Warsh’ın bağımsız hareket edeceğine güvendiğini vurguladı.
Geçen haftaki ilk toplantısında Fed, faiz oranlarını değiştirmeme kararı alırken, son dönemde yeniden yükselen enflasyon baskıları nedeniyle faiz indirimlerine yönelik beklentiler zayıfladı.
Bessent ayrıca, ABD ile İran arasında devam eden diplomatik temasların enerji piyasalarındaki baskıyı azaltacağını belirterek, petrol ve akaryakıt fiyatlarının gerilemesiyle enflasyonun yeniden Fed’in yüzde 2 hedefi doğrultusunda düşüş göstereceğini ifade etti.
Öte yandan Bessent, İran petrol satışlarına yönelik 60 günlük muafiyet kararının küresel piyasalar açısından olumlu bir adım olduğunu söyledi. Doların gücü konusunda da değerlendirmelerde bulunan Bakan, güçlü dolar hedefi ile ABD’nin üretim kapasitesini artırma amacının birbiriyle çelişmediğini kaydetti.