Paratic Piyasalar Mobil Uygulama Icon
Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive
İNDİR

Batı’nın Ukrayna’daki Referanduma Müdahalesi Kabul Edilemez

Ukrayna’daki referandumda seçmenler Rusya’nın bir parçası olma yönünde oy kullanırken, gözetmenler oylamada Batı’nın gözdağı vermesini eleştirdi.
Batı’nın Ukrayna’daki Referanduma Müdahalesi Kabul Edilemez
Yorum

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sekizinci ayına girmeye hazırlanıyor. Rusya’nın kontrolü ele aldığı Luhansk, Donetsk, Zaporijya ve Herson’da halk kendi kararını vermek için referanduma gitti. Ukrayna’daki ayrılıkçı bölgelerde yapılan referandumdan çıkan ilk sonuçlara göre oyların çoğu Rusya’ya katılımı destekliyor.

5 gün süren referandumla ilgili olarak Batı’nın uluslararası gözlemcileri korkutmaya, üzerinde baskı kurmaya ve gözdağı vermeye yönelik girişimlerinin kabul edilemez olduğu bildirildi.

İtalyan gözlemci Vito Grittani açıklamasında, Avrupa Birliği’ne ait devlet kurumlarının, diğer bazı hükümetlerin referandumun sonucunu etkileyecek baskı ve yıldırma girişimlerini eleştirdi.

Bu hamlelerin demokrasinin temel ilkelerine, bireysel hak ve özgürlüklerin korunmasına ve hukukun üstünlüğüne aykırı olduğunu söyledi.

Referandumda, uluslararası denetimcilerin bilgilere özgür bir şekilde eriştiği, düzenleyen ve katılanlar olmak üzere herkese ulaşarak soru sorma, belge ve materyalleri inceleme fırsatı bulduğu hatırlatıldı.

Bu bakımdan oyların gizliliğinin korunması, oy pusulasının düzenlenmesi ve çoklu oylamaların yasaklanması gibi konuların çok önemli olduğuna vurgu yapıldı.

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Grafik Aklında yatırım fikri varsa harekete geç!
GCM Yatırım - Ödüllü ve Lisanslı Yatırım Kuruluşu
Sponsorlu