
Bütçede 95,5 milyar TL’ye varan açık, vergi gelirleriyle kapatılmaya çalışılıyor. Bu yıl ilk defa motorlu taşıtlar vergisini (MTV) iki kere almayı tercih eden ekonomi yönetiminin, ikinci taksit ödemeleri için vatandaşa verdiği sürede sona gelindi.
Araç sahipleri, ikinci MTV ödemelerini yarın da yapmazsa, son gelen zamla yüzde 36 daha fazla yapacak. Vatandaşların gecikme zamlı MTV ödemesinden kaçınması için son çağrı Gelir İdaresi Başkanlığı’ndan (GİB) geldi.
GİB’in internet sitesinden yapılan duyuruda, ek MTV’nin ikinci taksit ödemesi için ayrılan sürede yarın sona gelindiği bildirildi.
Duyuruda, bu yıl bir defaya mahsus iki kere alınacak olan MTV’den elde edilecek gelirin, Şubat ayında yaşanan deprem felaketinden kaynaklanan finansman ihtiyacı için kullanılacağı belirtildi.
Ek MTV’nin ilk taksit ödemesi için 6 Eylül’e kadar süre tanındığı ve bu dönemde 13,2 milyar liraya yakın gelir elde edildiği kaydedildi. Böylece hedeflenen tahsilatın yüzde 87’lik oranının karşılandığı açıklandı.
İkinci taksit için ise son günün 30 Kasım Perşembe günü olduğu hatırlatıldı. Ödemelerin, vergi dairesi vezneleri ile PTT şubelerinin yanı sıra GİB’in internet adresi (gib.gov.tr) üzerinden, İnteraktif Vergi Dairesi ve GİB mobil uygulamasından ya da anlaşmalı bankalar vasıtasıyla yapılabileceği belirtildi.