Ahlatcı Yatırım, 24 Haziran’da paylaştığı çalışmada ons altında haftanın üçüncü işlem gününde satış baskının devam ettiğini belirtti.
Çalışmaya göre dün zayıf kapanış yapan değerli metalde, bugün dolar endeksinin güçlü seyrini koruması ve geçen haftaki şahin FED fiyatlamasının etkisinin devam etmesiyle satış bakısı devam ediyor.
Petrol tarafında Hürmüz geçişlerine yönelik normalleşme sinyalleri ve fiyatlardaki geri çekilme, enerji kaynaklı enflasyon baskısının sınırlanabileceği beklentisini destekliyor. Normal şartlarda bu görünüm altın için destekçi okunabilir, ancak mevcut fiyatlamada güçlü dolar etkisi daha ağır basıyor.
Jeopolitik tarafta ise ABD-İran anlaşmasına ilişkin nükleer denetim başlığındaki belirsizlik ve taraflardan gelen farklı açıklamalar belirsizlik yaratmaya devam ediyor.
Haftanın devamında piyasaların odağında yarın açıklanacak ABD PCE enflasyonu olacak. Verinin beklentilerinde gelmesi durumunda ons altında baskı sürebilir.