Paratic Haber: Ekonomi, Finans RSS Interactive

Altın İthalatı Kotasına Kamu Bankaları Revizyonu Geldi

Altın ithalatını kısmak için getirilen kota gevşetildi. Bazı kamu bankaları üzerinden teminlerin sağlanacağı açıklandı.
Altın İthalatı Kotasına Kamu Bankaları Revizyonu Geldi
HABER GİRİŞ
SON GÜNCELLEME

Altın ithalatının yüksek seviyelere ulaşmasıyla birlikte Ağustos ayında alınan altın ithalatında kota uygulamasında düzenlemeye gidildi. Son değişiklikle altın ithalatında kotanın gevşetilmesine karar verildi.

Konuya ilişkin Mücevher İhracatçıları Birliği (MİB) tarafından yapılan açıklamada, ihracatçıların altın kotasından olumsuz derecede etkilenmeyecek şekilde bazı bankalar üzerinden altın temin edebileceği bildirildi.

Alınan kararın uygulanması için yetkilendirilen bankalar kamu bankaları oldu.

Buna göre T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Vakıf Katılım Bankası A.Ş. üzerinden ihracatçı firmalar hammaddeye erişim için teminde bulunabilecek.

Kota tahsis edilen iki banka üzerinden ihracatçı şirketler, Eylül ayının ilk 7 günü istisna olmak kaydıyla, diğer ayların ilk 5 iş günü içerisinde işlenmemiş altın miktarı tutarını bildirerek başvuruda bulunacak.

GCM Yatırım Banner

Başvurular bankalar tarafından Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın belirlediği kriterlere göre değerlendirilecek.

Mücevher Sektörü Şikayetlerini Merkez Bankası Başkanı’na İletti

Kararın duyurulduğu açıklamada, üretimde ithalata bağımlı olan mücevher sektöründeki işlerin durma noktasına gelmesinin kota uygulamasının yan etkisi olduğu belirtildi.

Sektör temsilcilerinin şikayetlerini Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan ile Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Osman Çelik’e aktardığı açıklandı.

Bu kapsamda sektördeki sorunların çözümü için yeni bir formül oluşturulduğu aktarıldı. (AA)

Manşet Haberleri

Size daha iyi hizmet verebilmek için Yasal Mevzuat çerçevesinde, veri politikalarımızda belirtilen amaçlarla sınırlı olmak üzere çerezler (cookies) kullanıyoruz. Detaylı bilgi ve izin iptali ile ilgili olarak Gizlilik Politikamızı inceleyebilirsiniz.

Ayrıntılar
Sponsorlu | 2024/2Ç Kar/Zarar 35.99%/64.01%
Piyasalar yükselişte veya düşüşte olabilir.
Fiyat beklentini iki yönlü değerlendir.